Idén első ízben kerül megrendezésre fővárosunk szezonnyitó sörfesztiválja, Budapest egyik új színfoltjának és közösségi negyedének számító Corvin Sétányon. A négy napon át tartó rendezvényen a magyar és környező országok kézműves, valamint kisüzemű söreivel, halk, ám annál szórakoztatóbb élőzenével, valamint a malátához, és kifejezetten a sörhöz kapcsolható kulináris érdekességekkel várják a látogatókat.

Sörfesztivál

Akit érdekel – vagy kis sörszótárunk jóvoltából már tudja is –, mit jelent az IPA, EPA, vagy a STOUT, milyen egy 80 napig érlelt dupla BAK barna, vagy még nem kóstolt chilis vagy valódi gyömbéres sört, vagy rajong a szűretlen búzasörért, esetleg kortyolna egy korsó “könnyed” 21%-os szárazanyag tartalommal bíró világos cseh csodát, illetve megismerkedne a Gellért Söröző új, saját márkás sörével, a titokzatos Giorgio Sagredoval, annak ott a helye a Corvin sétányon!

A rendezvényen majd’ 30 kiállító, több mint 100 típusú csapolt és üveges sörrel várja a látogatókat. Az idei, négy napos Corvin Szezonnyitó Sörfesztivál programcsomagját tematikusan állították össze, azaz minden nap egy bizonyos nemzet – vagy nemzetek – sörkultúrájára jellemző ételeket és zenéket mutat be. Csütörtökön nemzetközi napot tartanak, majd pénteken a cseh, szombaton a német, vasárnap a magyar érdekességeket állítják középpontba.

Bővebb információ itt >>