A Sába királynője Goldmark Károly legismertebb operája, melyet 140 évvel ezelőtt mutattak be Bécsben. A ritkán játszott, monumentális erejű művet július 3-án és 5-én láthatja legközelebb a közönség a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon Káel Csaba vadonatúj rendezésében.

Sába 2

A zeneszerző születésének 185. és halálának 100. évfordulójáról megemlékezve a premierhez borkóstoló is kapcsolódik: a burgenlandi Deutschkreutz (Sopronkeresztúr) városban működő Goldmark Egyesület és Emlékház jóvoltából július 3-án, a bemutató előtt a helyi Reumann sztárborászat jubileumi vörösborát is megkóstolhatjuk, amelynek palackján a zeneszerző arcképe látható.

A történet

Az egzotikus nagy opera a beteljesületlen szerelemről mesél, és a varázslatos kelet világába röpíti nézőjét. A történelmi Salamon király és Sába királynőjének találkozását számos szóbeli és írott forrás megőrizte, melyek az utókor krónikásait és művészeit egyaránt megihlették. A legendás szépségű királynő, a bölcs uralkodó, Salamon ifjú hadvezére és annak jegyese Goldmark operájában tragikus szerelmi négyszöget alkotva sodródnak saját végzetük felé. Ármány és szerelem, rejtőzködés és lelepleződés, vágy és manipuláció szövik a történet aranyfonalát a béke és jólét korszakában.

A Sába királynője a Magyar Állami Operaház és a Szabad Tér Színház közös bemutatója, melyet a közönség német nyelven, magyar felirattal láthat. Főbb szerepekben Gál Erika (Sába királynője), Kelemen Zoltán (Salamon király), Fried Péter (Főpap).

Bővebben az előadásról >>

Játék!

Melyik borászat tétele kóstolható a Sába királynője bemutatóján? A válaszadók között kisorsolunk 2×3 belépőt az operaelőadás júliusi bemutatójára. Válasz beküldése >>