Szinte hihetetlen, hogy már a kilencedik állomásához érkezett a Főzdefeszt, ami most hétvégén (június 5-7.) ismét a Street Food Show-val karöltve kerül megrendezésre. A helyszín, mint már megszokhattunk, megint új: a kézműves sörök és az igényes street food kedvelőit a városliget Olof Palme sétány Hősök teréhez közelebb eső felén várják. A ligetben szinte végtelen terep nyílik a piknikezésre a lombok árnyékában, ezért  a szervezők mindenkit arra biztatnak, hozzanak plédet, kosarat, legyen ünnep a közös evés-ivás!

sorfozde

A VinCE Magazin tesztelte!

A fesztiválon ezúttal is bőségesen csemegézhetünk a friss sörfőzde-kínálatból. A legfontosabb főzde, ami az utolsó Főzdefeszt óta nyitott, a Monyó kocsmából kinőtt Monyó Brewing, ami stílszerűen Kőbányán főzi a sört. Debütálása jól sikerült: a VinCE Magazin első kézműves sörök tesztjét (VinCE Magazin 2015. májusi lapszám)  Schatzi Hefeweizen nevű sörével meg is nyerte. A komplex és elegáns búzasör öt csillagot érdemel tesztelőink  szerint, de másik, American Beauty tételük is előkelő helyen végzett négy csillagával. Mindkettőt próbálják ki a Főzdefeszten, hogy kiderüljön, egyetértenek-e szakértőinkkel!

sorfeszt

A szervezők ajánlásával…

Jó előre felkészülni, stratégiával érkezni egy ilyen fesztiválra, hogy minél többet és tudatosabban kóstolhassunk, ezért lássuk, a szervezők mely főzdéket és söröket emelik ki a kínálatból! A fesztiválra érkezik Erdélyből a székely Csiki Sör, megjelenik a kocsmából kinőtt Bölcső Brew Crew, a Hübris Vándorsörfőzde, kiállít az OK Brewery, és ott lesz az Erjesztők Klubja Székesfehérvárról, és végre megjön az eleddig bujkáló Gólem a Sötét Bunkóval. Számos sörpremier várható – az új kattanás a komlós cider, ebből két változatot is összehasonlíthatunk: az OK Brewery Fusion Cidere egy hagyományos angol komlóval fűszerezett cider, a Hopfanatic The Infusion-je tulajdonképpen egy cider-alapú duplaIPA! Az Élesztő Sörműhely bemutatja az évek óta dédelgetett Black Mammát, a duplán kávézott coffe-stoutját. A Bors Sörfőzde tolja tovább a Robin Hood vonalat, ezúttal Will Scarlett, Robin Hood mostohaöccse érkezik egy saison formájában. A Hara Punk bemutatja első lágerét, a könnyen csúszó Budapest Lagert, Köleses Bandi is megfőzte a Köleses Sör könnyű változatát, a Csörgőt! A Zip’s szinte csak új sörökkel érkezik – Black IPA, East India Pale Ale, saison és gyömbéres egyaránt lesz a csapjaikon! Szezonja van a közös sörfőzéseknek is, Ogre és Armando leugrott Békésszentandrásra, és megfőzték a Vári Nővérek nevezetű könnyű Summer Pale Ale-t, a Hatodik Íz és Rebák Tibor együtt főzték meg a Thorazine Sunrise nevű Új-Zélandi IPA-t. A Legenda is érkezik egy könnyű, 4,5%-os, mégis rendesen megkomlózott nyári sörrel, a Hableánnyal és Magyarország első számú sour ale-jével, azaz savanyú sörével, a fenséges Bretanniával. De mindezek mellé Olaszék direkt a Főzdefesztre is főztek egy sört: a Legenda Pacific Ale-ben elképesztő mennyiségű Pacific Gem komló került. De gyümölcsös sörökben sem lesz hiány –a Gyertyános bemutatja új Licsis Sörét! És persze ott lesznek a régi bejáratott márkák, a Stari Szilva, és az Ír Vörös, Fótról a Keserű Méz, a Romanov, Rizmajer a nagyszerű búzasörével és a szezonális Maibockjával, a Kecskeméti Sörmesterek a Vörösbeggyel, a Serforrás a Tokajis sörrel, és így tovább, csak legyen időnk mind végigkóstolni! És persze most is pompázatos kínálattal érkeznek a külföldi sörök, lesz egy csomó csehünk, angolunk és persze belgánk! Újdonságként most először kitelepül a Szimpla Craft Beer Bar a Kertész utcából és elhozza a berlini Braufestről a Berlin Bierfabrik söreit, valamint megjelenik a pozsonyi Salon Piva testvérfesztiválunk a legjobb szlovák kézműves sörökkel.

Bővebb információ: fozdefeszt.hu