Idén augusztusban nemcsak a Paloznaki Jazz Piknik apropóján (augusztus 7-8.) érdemes ellátogatni a Balaton-felvidéki faluba: a Homola Pincészetnél ugyanis régi álmok váltak valóra. A pince melletti telken csodálatos panorámával nyílt borterasz, mely ezentúl állandó kóstolási helyszínül szolgál majd. A Sáfránkert Vendéglővel pedig minőségi konyhával és szezonális, helyi alapanyagokkal dolgozó, tisztességes vidéki étteremmel gazdagodik a falu és a régió.

Sáfránkert terasz

Az egykori Akác Étterem helyén laza balatoni hely nyílt jól átgondolt, izgalmas fogásokkal. Innovatív szabadtűzi konyha – ez jellemzi legjobban a Kerekes Sándor vezénylete alatt kialakított étlapot. Boldog pecsenyekacsa, kovászosuborka krémleves és madártej pándi meggyhabbal – néhány fogás a Sáfránkert Vendéglő kínálatából. Az étlap állandóan változik, előnyben részesítve a szezonális alapanyagokat, mellette táblás ajánlat ad teret a chef kénye-kedvének. A fogások alapja a grill konyha, még a smokerben 5-6 órán keresztül készített kacsát is rádobják a faszenes grillre, mielőtt tányérra kerül. Sáfrányos citromos krumplifőzelék jár mellé, ezt a köretet más főételek mellé is lehet kérni. A chef nem felejti azokat sem, akik a klasszikus konyhához szoktak, vagy ne adj’ isten valami igazi vasárnapi ebédre valót kívánnának: nekik készül a borjúpaprikás tojásos galuskával és tejfölös uborka salátával, vagy a lassan sült kacsacomb vörösboros káposztával és hagymás tört burgonyával. A szabadtűzi ételek mellé variálható a köret, salátát és grill köretet is lehet kérni.

Sáfránkert

Ebédidőben naponta változó fogásokkal készül az étterem, hogy a közelben nyaralók akár minden nap visszajárhassanak egy finom ebédért. Bele lehet majd futni tökfőzelékbe, rakott káposztába és igazi nyári ételekbe is. Van gyerekmenü is. „Igyekszünk a gyerekeknek is nem a balatoni stílusban gyerekbarát ételeket főzni, nincs dínófasírt és mosolygós krumpli, egyszerű ételekkel szeretnénk megszerettetni velük a gasztronómiát és az evést” – mondja Sanyi.

Az alapanyag beszerzés sarkalatos pontja a konyhának, a szürkemarha rostélyos és kacsa egyből a vágóhídról érkezik, a pisztráng tapolcai, a fűszerek a saját fűszerkertből származnak.

A Sáfránkert Vendéglő borkínálatának alapját a Homola Pincészet tételei adják, melléjük a balatoni régió és a környék legjavából válogattak borokat.

Már az ételfotók meghozzák az étvágyunkat!

Sáfránkert Vendéglő 0

Sáfránkert Vendéglő

Sáfránkert Vendéglő 3

Sáfránkert Vendéglő 4

Sáfránkert Vendéglő 2

Bővebb információ és a képek forrása: www.facebook.com/safrankertvendeglo