VinCE Magazin

A csúcsgasztronómia Tokajba látogatott



A Tokaji Ősz programsorozat keretében a borvilág egyik ritka pillanatának voltak tanúi a résztvevők szeptember 18-án, Mádon: a 2013 óta, a világon másodikként „A Bor Ura” címet viselő Szepsy István és a nemzetközi hírnevű Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet főborásza, ifj. Szepsy István először tartott apa-fia borvacsorát. A válogatott tokaji borokhoz különleges ötfogásos vacsora párosult, amelyen a Michelin-csillagos Costes, Onyx, Borkonyha és Pesti István, valamint a Gusteau fogásait ízlelhették meg a jelenlévők – kóstolhattak többek között borjúnyelvet vajjal és parmezánnal, enyhén füstölt harcsát, valamint frissen bőrén sütött galambmellet is. Az est egy világpremiert is tartogatott: itt debütált az egyedi tokaji furmint pohár is, melyet a Tokaj.hu felkérésére az ismert RIEDEL üvegkészítő manufaktúra és egy széles borászkör álmodott meg úgy, hogy az a tokaji furmint kóstolására a legalkalmasabb legyen (bővebben erről a VinCE Magazin októberi számában írunk).

Tokaji_Osz_04

Tags: , , , , ,

Comments are closed.