VinCE Magazin

Balatonnál hirdet képzést a CEWI



Borról iskolapadban is élvezetes tanulni, ha pohár van a kezünkben, még jobb, amikor egy borvidéket felkeresve, helyben szerezhetünk ismereteket a fajtákról, a terroirról és a pincészetekről. A CEWI boriskola most erre ad lehetőséget, először hirdetve “kihelyezett” oktatást. A téma a Balaton bor- és gasztrokultúrája, a képzést a Rizling Generáció és a Balatonfüred-Csopak Hegyközség támogatásával, helyi termelők, éttermek közreműködésével szervezik.

Miért a Balaton?

A válasz egyszerű: ez a mi tengerünk, emocionálisan kötődünk hozzá, remek borok, kiváló pincészetek és nem utolsó sorban gasztronómiai különlegességek várnak itt mindenkire, aki már régóta a környék szerelmese, vagy még csak most ismerkedik vele.

CEWI Balaton

Borismereti tanfolyamok

1. Balatonfüred-Csopak borvidék

2 napos tematikus kurzus: 2015.10.23-24; 2015.11.21-22.

Első nap:

  • Borkóstolási ismeretek
  • Szőlészet-borászat, gyakorlatban, helyi szőlészet-pincészet meglátogatásával.

Második nap:

  • Balatonfüred-Csopak borvidék szőlőfajtái, borvidéki ismertetés a fontosabb pincészetek bemutatása.
  • Közös kóstolás helyi Borászatban, pincészetlátogatással egybekötve
  • Gasztronómia: helyi ízek kontra helyi borok.

 

2. Balaton

3 napos tematikus kurzus: időpont 2016 év eleje, pontos időpont jelenleg tervezés alatt

Első nap:

  • Borkóstolási ismeretek
  • Szőlészet borászat, gyakorlatban, helyi szőlészet-pincészet meglátogatásával.

Második nap:

  • Balatoni szőlőfajták és borvidékek
  • Közös kóstolás helyi Borászatban, pincészetlátogatással egybekötve, regionális áttekintés

Harmadik nap:

  • Balaton körüli helyi termékek, balatoni gasztronómia, borturizmus, meghívott vendég előadóval.

 

3. WSET Basic

3 napos alapfokú kurzus Balaton fókusszal: időpont 2016 tavasz, pontos időpont jelenleg tervezés alatt

Első nap:

  • Borkóstolási ismeretek.
  • Szőlészet borászat, gyakorlatban, helyi szőlészet-pincészet meglátogatásával.

Második nap:

  • Magyarország legfontosabb szőlőfajtái, a szőlőfajták zömét a Balatoni régió borain keresztül mutatjuk be.
  • Magyarország legfontosabb borvidékei, kiemelve a Balatoni régiót, Balatoni pincészet meglátogatása, kóstolással egybekötött pincelátogatás

Harmadik nap:

  • Étel-bor párosítás helyi borokkal és kézműves termékekkel
  • Borpiaci ismeretek, mit ér a bor, ha magyar, a Balatoni borok pozíciója a magyar piacon, kitörési pontok itthon és külföldön, meghívott balatoni vendég előadóval.

Tags: ,

Comments are closed.