Az Óbudai Danubia Zenekar és az Esernyős kulturális központ zenés vacsorát rendez december 18-án, pénteken. Szem- és fültanúi lehetünk, ahogy Haydn, a zseniális zeneszerző művei találkoznak a csúcsgasztronómiával. A háromfogásos vacsora mellé Krug Grande Cuvée, Villa Antinori Bianco (2014) és Antinori Peppoli Chianti Classico (2012) tételeket szolgálják fel.

haydn vacsorák

Olaszország nem csupán az opera és a gasztronómia fellegvára, de híres ellenállhatatlan szépségű hölgyekről is. Ezt tanúsíthatná Joseph Haydn is, akinek legforróbb szerelmi kalandja éppen egy olasz énekesnőhöz, bizonyos Luigia Polzellihez kötődött. Az évekig tartó viszony nem csupán egy gyermekkel ajándékozta meg a párt, de Haydn zeneszerzői munkásságára is nagy hatással volt: ebben az időszakban kezdett a mester ugyanis olasz nyelvű operákat komponálni az Eszterházy udvar számára, melyekben jó néhány szerep kimondottan kedvese számára íródott. Színpadi művek egész sorát írta ezután Haydn, és ezzel kezdetét vette életének egyik legfelszabadultabb időszaka, melyben a mester humora olyan remekművekben öltött testet, mint az Esz-dúr vonósnégyes. A vérbő zenéhez igazi vérbő olasz vacsorát, kiváló és tüzes borokat, Zonin Chardonnay-t és Zonin Classici Montepulcianot szolgálnak fel az óbudai Esernyős rendezvénytermében.

„Menü”

Philemon és Baucis – nyitány

  • Előétel: Szárított paradicsomos rizottó

Esz-dúr vonósnégyes op. 33 nr. 2., I.-II. tétel

  • Főétel: Marha Osso Bucco

Esz-dúr vonósnégyes op. 33 nr. 2., III. tétel

  • Desszert: Túrós ravioli málna raguval

Az est házigazdája Eckhardt Gábor, koncertmestere Mező Péter lesz.

A zenés vacsora ára: 9900 Forint. Jegyek kaphatók az Esernyős Óbudai Kulturális Turisztikai és Információs Pontban (1033., Bp., Fő tér 2.), az ismert jegyirodákban és a www.odz.hu oldalon.

A program megrendelhető a zenekartól céges- vagy privát rendezvényként. Kontakt: Bérczes Anna / +36703127073 / berczesanna@gmail.com