Az ünnepi italok koronázatlan királya a pezsgő, amely az újév köszöntésének is nélkülözhetetlen kelléke.  Ha valaki mégsem szereti tisztán fogyasztani, mesés koktélok is készíthetőek belőle! Ennek népszerűsítésére hirdetett pezsgőkoktél versenyt a Magyar Bármixer Unió és a Törley Pezsgőpincészet.

Törley_koktelverseny2015

A verseny klasszikus pezsgőkoktél kategóriában került megrendezésre, így nehéz dolguk volt a bártendereknek, hisz a jéggel szervírozott Medium és Long Drinkek a megmérettetésen nem vehettek részt. Minden versenyzőnek 3 italt kellett készítenie maximum 6 összetevő felhasználásával. A megadott pezsgőkön kívül bármilyen tetszőleges szirupot, egyéb alapanyagot is lehetett használni.

koktelverseny2015 (54 javitott)A rendezvény díszvendége volt Malomhegyi Anett magyar bajnok és világbajnoki II. helyezett bártender, aki élménybeszámolót tartott a 2015-ben Szófiában megrendezett IBA világbajnokságról és elkészítette ezüstérmes pezsgőkoktélját is.

A háromtagú szakmai zsűri pontozása alapján I. helyezett Keresztes Ferenc (fenti képünkön), a II. helyezett Nagy Krisztián, a III. helyezett pedig Jónás Éva lett.