Harmadik alkalommal keresi hazánk legmeghatározóbb férfijait a Playboy. A Man of the Year idén a frontemberek, gasztrohősök és médiaszemélyiségek mellett, a teljesen új Playboy-novellista és fenegyerek kategóriákban hirdetett versenyt.

Hazánk legmeghatározóbb férfijai kerülnek a főszerepbe 2016 tavaszán, a Playboy Man of the Year versenyén. A népszerű magazin célja, hogy olyan példaképeket állítson a közönség elé, akik szakmájukban kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, és sikereikkel másokra is motiválóan hatnak. A visszatérő kategóriák között szerepel a gasztrohős, amelyben a jelöltek olyan férfiak, akik a magyar gasztronómiai élet kiemelkedő szereplői és nemzetközi szinten is élvonalban járnak, valamint a tradicionális hazai receptek mellett izgalmas újításokkal öregbítik országunk hírnevét.

Az egyes kategóriák jelöltjeire március 23-ig, itt lehet szavazni.

Man of the year

 

Közülük kerülhet ki a “Gasztrohős”

biro_lajosBíró Lajos

A Bock Bisztró és a Vendéglő a KisBíróhoz étterem chefje, a magyar gasztronómia igazi fenegyereke. A 2004-ben indult Bock Bisztróban találta meg az igazi énjét. Az elmúlt 10 évben pedig az év étterme díj és az év vendéglátója díj elnyerése mellett sikeresen indította el A Séf utcáját és a Buja Disznó(k)-t a hold utcai Belvárosi Piacon.

 

gerendai_karoly_fotokredit_sziget_szervezoirodaGerendai Károly 

Üzletember, kultúraszervező, ez eddig kétszer is Európa legjobb nagyfesztiváljának választott Sziget alapítója. Nevéhez fűződik Magyarország első Michelin-csillagos étterme, a Costes, és nemrég nyitotta meg második éttermét, Costes Downtown néven Budapest belvárosban.

 

kovacs_kristofKovács Kristóf

A 41 éves üzletember tanulmányait Amerikában végezte. Producerként a kereskedelmi televíziózás meghatározó alakja, gasztronómiai szakemberként pedig Buda emblematikus intézménye, a Déryné Bisztró  és  Pékség töretlen sikeréért felel. Nyáron egy hajón lakik, szabadidejében versenyszerűen vitorlázik és snowboardozik.

 

lorincz_gyorgyLőrincz György

Lőrincz György a kezdetektől a Babel Budapest csapatát erősíti, ahol az újranyitást követően az étterem executive chefjévé lépett elő. Az ő szakértelmét dicséri hazánk első vegán fine dining étlapjának megalkotása, amely 2015 tavaszán debütált. A Gault & Millau Magyarország 2016 étterem- és borkalauz sajtóbemutatóján pedig nemrégiben elnyerte az év chefjének járó elismerést.

 

Zsidai Roy

zsidai_zoltan_royKözgazdász, magyar gasztro szakember, Pro Turismo díjas étteremtulajdonos, tagja a magyar Bocuse d’Or Akadémiának. Még szülei nyitották meg a Café Pierrot-t, nevéhez fűződik a 21 A Magyar Vendéglő, a Pest-Buda Bistro,  Spíler BistroPub, ÉS Bisztró, az Opera Café és a Baltazár.