A Somló hegy családi pincészetei idén először téli borfesztivált rendeznek, amelyen Vince-napi hagyományőrző programokkal, nyilvános borversennyel és a 2015-ös évjárat legjobb fehérboraival várják az érdeklődőket.

Január 23-án Vince-napi népszokások felelevenítésével várják a kikapcsolódni vágyó látogatókat a legkisebb történelmi borvidéken. A esemény napján 18 helyi pincészet nyit ki és kínál alkalomhoz illő bor- és ételkülönlegességeket.

Dűlőngélő Vince

A fesztivált szervező Somlói Dűlők Egyesületének küldetése, hogy a Somlói borvidék országos ismertségű kereskedelmi borászatai mellett, a kis családi pincék kereskedelmi forgalomban nem kapható, ugyanakkor kiváló minőségű kézműves borait is elérhetővé tegye.

A látogatók délelőtt vezetett dűlőjáró programok keretében ismerkedhetnek meg a hagyományos Vince-napi népszokásokkal, majd kezdetét veszi az év első helyi borversenye, a DŰLŐngélő Vince 2016. A verseny keretében történő kóstoltatáson a szakmai zsűri, a gazdák, és a közönség is értékel. A zsűri tiszteletbeli elnöke Dr. Laposa József. A fesztiválon fellép Szabó Enikő népdalénekes, Waszlavik Gazember László és Hoppál Bulcsú.

Dűlöngélő Vince 2016

Annak, aki nyáron elmulasztotta volna meglátogatni juhfark birodalmának fellegvárát itt a remek lehetőség, hogy a kiugróan jó évjáratnak ígérkező 2015-ös borokon keresztül, családias hangulatban találkozzon a borvidék gazdáival.

Részletes programok >>