Rengeteg magyar szakács indult el Magyarországról, hogy külföldön dolgozzon, a legjobbaknak már saját étterme van. A Globalista Konyha 10. vacsoráján ezúttal külföldi sztárchefek helyett két világlátott magyar szakácsot ismerhetünk meg.
Kemény Róbert, a londoni Sushi Surprise tulajdonosa az első nem japán, aki beállhatott a Yashin Sushi and Bar központi szekciójára, ahol korábban csak japán dolgozhatott. Legjobb barátjával, a Norvégiában dolgozó Dlusztus Dénessel tér vissza Budapestre, hogy a magyar közönségnek is megmutassák, mit gondolnak a japán konyhaművészetről.
Menü:
-
Sült és marinált lazac, rákos libamájas sushi, házi tofu
-
Tonhal carpaccio, fehérszarvasgombás ponzu zselével, sült póréhagyma
-
Füstölt libamell, sütőtökös-szilvás chutney
-
Miso cappuccino
-
Bárányborda saikyo miso-ban marinálva, fehér szezámmagos franciabab, burgonya
-
Macha tápióka, fekete szezámmagos fagylalt
A japán menüsor mellé a borok Badacsonyból érkeznek az Istvándy Pincészettől és Laposa Borbirtoktól.
Időpont: január 20–21., 19 óra
Helyszín: Sushi Sei, Budapest III.kerület Bécsi út 58.
Jegyvásárlás: 15.900/fő
www.globalistakonyha.com
Egy korábbi Globalista-vacsoráról írt cikkünk itt olvasható >>