Kemény Róbert chef

Kemény Róbert

Rengeteg magyar szakács indult el Magyarországról, hogy külföldön dolgozzon, a legjobbaknak már saját étterme van. A Globalista Konyha 10. vacsoráján ezúttal külföldi sztárchefek helyett két világlátott magyar szakácsot ismerhetünk meg.

Kemény Róbert, a londoni Sushi Surprise tulajdonosa az első nem japán, aki beállhatott a Yashin Sushi and Bar központi szekciójára, ahol korábban csak japán dolgozhatott. Legjobb barátjával, a Norvégiában dolgozó Dlusztus Dénessel tér vissza Budapestre, hogy a magyar közönségnek is megmutassák, mit gondolnak a japán konyhaművészetről.

Menü:

  • Sült és marinált lazac, rákos libamájas sushi, házi tofu

  • Tonhal carpaccio, fehérszarvasgombás ponzu zselével, sült póréhagyma

  • Füstölt libamell, sütőtökös-szilvás chutney

  • Miso cappuccino

  • Bárányborda saikyo miso-ban marinálva, fehér szezámmagos franciabab, burgonya

  • Macha tápióka, fekete szezámmagos fagylalt

A japán menüsor mellé a borok Badacsonyból érkeznek az Istvándy Pincészettől és Laposa Borbirtoktól.

Globalista Konyha jan 20_21

Időpont: január 20–21., 19 óra

Helyszín: Sushi Sei, Budapest III.kerület Bécsi út 58.

Jegyvásárlás: 15.900/fő

www.globalistakonyha.com

Egy korábbi Globalista-vacsoráról írt cikkünk itt olvasható >>