VinCE Magazin

Piemonti és toszkán borok terítékenJanuárban igazi különlegességre készül a Pomo D’oro csapata a híres La Spinetta pincészettel közösen. Két exkluzív kóstoló és egy borvacsora keretén belül ismertetik meg közelebbről a Toszkán és a Piemonti régiót. Nagy borok egy nagy borásztól, Giorgio Rivettitől, hozzá a tételek által inspirált különleges fogások a Casa Pomo D’oro chefjétől, Alessandro Mannatól. A borokat a pincészet képviseletében Luca Cigliuti fogja bemutatni.

A borvacsoráról itt, a kóstolókról itt és itt tájékozódhat bővebben.

La Spineta

La Spinetta

Giuseppe és Lidia Rivetti 1977-ben hozta létre szerelemvállalkozását, a La Spinettát az észak-olaszországi Piemont régióban található Castagnole Lanze településen. Az alapítás után mindössze egyetlen évet kellett várni a vidék híres muskotályszőlőjéből készült első palack borra, melyet mind a mai napig előszeretettel készítenek finom olasz desszertek kísérőjeként. A pincészet mára már négy telephellyel rendelkezik, melyből három a Piemont régióban, egy pedig Toszkánában található.

tasting casanova_Spinetta

A La Spinetta borászat minden dolgozója a bor szerelmese, akik tiszta szenvedélyből, s nem pedig a megélhetésért választották a szőlőföldeken elvégzett kemény munkát. A Rivetti család tulajdonában lévő birtokon összesen 65 ember dolgozik, beleértve a tulajdonosokat is, akik ugyanannyi munkát fektetnek a vállalkozásukba, mint bárki más.

Filozófiájuk szerint a jó bor határozott elképzelést, kemény munkát és sok áldozatot követel. Emellett határozottan hisznek abban, hogy a tökéletes eredmény megszületéséhez a befektetett munka 90%-a a szőlőskertekben zajlik, s mindössze a maradék 10% marad a pincében.

La Spinetta 2

Ami a boraikat illeti, kizárólag őshonos szőlőfajtákkal foglalkoznak, mint az Asti vidékére jellemző szürkéskék szemű Barbera, a fekete Nebbiolo és az édes muskotály, Toszkánában pedig az ellenállhatatlan Sangiovese.

A borászatról bővebben itt olvashat.

Tags: , , , , , , ,

Comments are closed.