A szokásos étteremteszt helyett négy régóta működő, a budapesti közönség szívében kitüntetett helyet elfoglaló étterem ebédajánlatát mutatjuk be ezekben a hetekben. A válogatásban elsősorban azok az éttermek találhatók, melyeket korábban már felkerestünk, de egyenletes remek színvonaluk miatt, ha tehetnénk, újra és újra ajánlanánk. Ezúttal a Laci Konyha került sorra.

IMG_1902

A sorozat első része a MÁK Bistro ebédmenüjéről itt olvasható >>

A sorozat második része az Olimpia étterem ebédmenüjéről pedig itt >>

A Laci Konyha is kissé távolabb esik a Belvárosból, a mindig barátságos Újlipótvárosban, s a kellemetlen esős novemberi napon jólesett belépni a színházias fekete térbe, behúzni magunk után az ajtót, s visszavonulni ebbe az egyszerre kényelmes, igényes és játékos pincehelyiségbe, ahol például igazi hintában is elüldögélhetünk a pult mellett.

IMG_7727

A kényelmes gyarmati stílusú karosszékekben, hatalmas asztal mellett királyian elnyújtóztunk, s ha már ezúttal alkoholmentes ebédre érkeztünk, a limonádé mellé sárgabarack-ecetes fröccsöt is rendeltünk – s azóta sem értem, miért nem alakult még mozgalom a szörpök ecetfröccsre cseréléséért, ég és föld a különbség.

Őszies előételeink eszünkbe juttatták a kinti novemberi időjárást: a kukoricás blini kis porcelántálban érkezett, élénksárga, könnyed, légies tészta, mely szinte egybeolvad a fűszeres tejföllel a tetején. A csicsókás előétel kétféle formában mutatja be a gumót: kellemes, lágy csicsókakrémben ropogós, friss chipsek, néhány szelet erős, érett chorizóval, s a fogáshoz a tárkony intenzív íze adja vibrálást.

IMG_7794Főételeink közül a sous-vide technikával készült csirke nem lopja be magát a szívünkbe, bár az eszünk tudja, hogy kellő hőkezelést kapott, mégis túlságosan alulkészültnek érezzük, alig van átpirítva, s így a színe is egészen halvány. A külön tálkában érkező keleties hagymás-mazsolás rizs, a bok choy és az intenzív ízű gombavelouté így kicsit árván marad. A fogasfilé sárgaborsópürével, lágy tojással könnyű, mégis – talán a ragyogó sárga színeknek is köszönhetően – energiával teli fogás.

Desszertnek itt is választhattunk répatortát, ezúttal mandulafagylalttal és a tésztához párosított különféle izgalmas krémekkel érkezik, a kapitális Sacher-torta mellé pedig finoman kesernyés, üdítő édesköményfagylaltot kapunk, ami enyhíti a csokoládé súlyosságát.

 

IMG_7782

  • Kinek ajánljuk: Akik szívesen átadják magukat egy gasztronómiai kalandnak egy határozott ízlésű vezetővel.
  • Ebédmenü: Folyamatosan változó kínálat, két fogás 2200 Ft-tól (egyes fogások felárasak, desszert nincs a menüben).
  • Értékelés: négycsillagos

Prawns, courgette spaghetti, baby spinach

Parkolás, bejárat, vendégfogadás: 9
Design, építészet: 9
Tisztaság, rend, mosdók: 9
Terítés, étkészlet: 9
Étlapmegjelenés, szakszerűség: 9
Ételek tálalása: 9
Ételek minősége: 9
Borok és egyéb italok kínálata, minősége: 9
A felszolgálás gyorsasága, szakszerűsége, szívélyessége: 9
Ár-érték arány: 9
Összpontszám: 90