Sikeres tesztüzemet követően megnyitotta kapuit a kéthelyi Kristinus Borbirtok Gasztro Műhelye. A menü struktúrája a hagyományos előétel-leves-főétel-desszert felosztás helyett a borbirtok borait követi, így a vendég az Irsaijához, a Birtok Roséjához vagy a SAS Cuvéejéhez kap ételajánlást (utóbbi a VinCE Magazin decemberi újdonságok tesztjében négy csillagos, azaz kiváló értékelést kapott). A helyi alapanyagok minősége, az izgalmas íz kombinációk, valamint a chef és a cukrász sokrétű szakértelme garantálja a magas minőséget.

image.food03

Az étlapon a Kristinus borokhoz ajánlott egyedi ételpárosításokat találjuk. A helyi termékek iránt elkötelezett Kristinus Gasztro Műhely az alapanyagok minőségét, a borok és ételek harmóniáját valamint a tálalás esztétikáját tartja elsődlegesnek. Évszakhoz illő, helyi alapanyagok felhasználásával készült fogásokat, a különlegesebb ízek falatjait kínálja izgalmas, de barátságos környezetben. Az étlapon így mindig szerepel vad, hiszen az étterem Somogy bejáratánál, a Nagyberek felett, az ország egyik kiemelkedő vadászati régiójában található.  A degusztációs menü hét fogásban, egy habzó bor, Krisecco nyitánnyal mutatja meg, mit gondolnak a borbirtokon a konyhaművészetről.

image.food01

A legmagasabb minőségre garanciát nyújt a Kristinus Gasztro Műhely chefjének és cukrászának személye is. Komócsin Zoltán a kéthelyi borászat előtt ismert volt már az Olimpia Étterem szakácsaként, a Normakert Étterem konyhafőnökeként, valamint a Carnivore étterem (Oxygén Wellness Naphegy) konyhafőnök-helyetteseként. A modern és a molekuláris gasztronómiai irányzat épp annyira érdeklődési körébe tartozik, mint az őstermelői alapanyagok használata, melyeket szezonális kínálatnak megfelelően használ ételkölteményeiben.

Nem kevésbé impozáns Kulcsár Erika sous-chef és cukrász karrierútja sem: a Ruszwurm, a Four Seasons Gresham Palace vagy a Paleo Manna cukrászat mellett dolgozott már szakoktatóként is. Kettejük értelmezésében a helyi, prémium alapanyagok jelentik a kulcsot a Kristinus Gasztro Műhely egyedülálló, túlnyomórészt Somogy megye alapanyagait felhasználó kínálatához.

image.food04

A Kristinus Gasztro Műhely téli nyitvatartása: péntektől vasárnapig 12:00 – 22:00 óra között. A konyha 21 óráig vesz fel rendelést. A’ la carte esetében asztalfoglalás szükséges!

Bővebb információ >>