Kiadós disznósült waldvierteli gombóccal, utána egy jó hideg sör, végül egy szelet mákos sütemény, netán egy barackos gombóc – tipikus Alsó-Ausztria fogások! A régió kulináris sokoldalúságát most egy új, „Ínyenctúrák Alsó-Ausztriában“ elnevezésű kezdeményezés által lehet megtapasztalni. A húsvéti hosszú hétvége is jó alkalom lehet a kalandozásra, az ínyenc élmények begyűjtésére, ráadásul a programajánlatok közül mindenki maga állíthatja össze saját túráját!

GREAN stilllife juni 2014

Jelenleg hat különféle ínyenctúra várja az érdeklődőket: Mostviertelben a körtefavirágzás, Wachauban a gourmet fesztivál, (hegy)csúcs gasztronómia a Bécsi Alpokban, Kamptalban a Bortavasz, Weinviertelben az „In die Grean gehen“ és a Bécsi Erdőben a Császártúra. Mindegyik túra úgy van kialakítva, hogy három, illetve négy nap alatt bemutassa az adott régiót a maga kulináris és kulturális különlegességeivel. Az ínyenctúrák szezonról szezonra változnak, bővülnek a visszajelzések, igények alapján.

Top-Wirt des Jahres 2016: Winzerstüberl Essl

 

A közelgő hosszú hétvégére…

Húsvéttól egészen májusig várja az érdeklődőket a Bucklige Weltben, a Bécsi Alpokban egy kiemelkedően ínyenc túra. Kiindulópont a Wirtshaus Triad Bad Schönau mellett. Jól felszerelt golfpálya, tanyasi bolt, főzőtanfolyam várja a látogatókat. Éjszakázni faházikókban lehet, amelyekből kiváló kilátás nyílik a dimbes-dombos tájra. A kirándulásokra e-bike-ot és segway-t is lehet bérelni, így könnyen, kényelmesen el lehet jutni például a Krumbacherhofhoz, ahol sört főznek. Vagy Ausztria legfiatalabb női pékmesterének, a borkorcsolyáiról nevezetes Denise Pölzelbauer „Slow Bakery“-jének finomságai is megkóstolhatók, illetve a blochbergi eis Greissler fagylaltozó vár ellenállhatatlan kínálattal, és még a fagyikészítés trükkjeit is el lehet lesni.

Információk, ajánlatok: www.also-ausztria.info/inyencturak