VinCE Magazin

Semmelweis Egyetem Bora Országos Borverseny 2016A Semmelweis Egyetem hetedik alkalommal hirdeti meg országos borversenyét. A 2010-ben lefektetett hagyományoknak megfelelően a borversennyel az egyetem a tehetséges, minőség iránt elkötelezett fiatal magyar borászoknak kíván megjelenési, megmérettetési lehetőséget biztosítani.

A Semmelweis Egyetem felhívása

Évszázados hagyományokkal rendelkező, nemzetközi hírű tudományos intézményként a Semmelweis Egyetem feladatának érzi a magyar kultúra, és ezen belül a borkultúra, illetve a fiatal magyar borászok támogatását. Az egyetem a borverseny megrendezésével a fiatal magyar borászoknak biztosít bemutatkozási lehetőséget. (A versenyen a 45. életévüket még be nem töltött borászok borai vehetnek részt.)

Semmelweis Egyetem Bora

A nyertes borokat egy éven keresztül, a 2017 tavaszi következő borverseny eredményhirdetéséig az egyetem reprezentációs célokra, elsősorban exkluzív ajándékként használja. A meghirdetett kategóriák nyertesei jogosultak egy éven keresztül a „Semmelweis Egyetem Bora” cím kommunikálására a palackon. (A 2015-ös borversenyről szóló tudósítás és az eseményről készült beszámoló ezen a linken érhető el.)

A Semmelweis Egyetem Borát egy, a Wine Flow tanácsadó cég által felügyelt szakmai borverseny keretében, négy kategóriában választják ki. A bírálóbizottságban az egyetem professzorai, minősített borbírák, valamint szakújságírók vesznek részt. A bormustrát április 27-én rendezi meg a Semmelweis Egyetem, az eredményhirdetés és az ünnepélyes díjátadó május 12-én lesz.

Semmelweis-borverseny-dijatado

A meghirdetett kategóriák

Rendezvény borok:

  • középkategóriájú fehérbor, maximum 2000 Ft/palack polci ár*
  • középkategóriájú vörösbor, maximum 2800 Ft/palack polci ár

Reprezentációs borok:

  • presztízs fehérbor, maximum 8000 Ft/palack polci ár
  • presztízs vörösbor, maximum 12 000 Ft/palack polci ár

Jelentkezés

A versenyre a borok (3 palack/bor) beküldési határideje: március 20. – április 25. 14 óra. A nevezés díjtalan! A versenyszabályzat és a nevezési lap innen tölthető le.

A borokat a Semmelweis Egyetem Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatóság címére várjuk: 1085 Budapest, Üllői u. 26., I. emelet 107. Az iroda nyitva tartása: hétfő-csütörtök 8.00 – 16.00, péntek 8.00 – 14.00 óra.

* Az árak végső fogyasztói, kiskereskedelmi polci árak.

Tags:

Comments are closed.