„Zseniális  kezdeményezés, amit jövőre folytatni kell” – mondta Chris Boiling, a jancisrobinson.com brit szerzője, a VinCE első borász-tehetségkutatójának egyik zsűritagja a verseny után. A március 3–5-i VinCE Budapest Wine Show szakmai napján hét bátor borász vállalta, hogy zsűri előtt „lép fel” a borával: Orosz Csaba (Winelife, Sopron), Bai István (Carpinus, Tokaj), Geszler József (Geszler Pince, Mór), Szivek Péter (Szivek Pince, Kesztölc), Sándor Zsolt (Bükki borvidék), Babiczki László (Mátra), Gajdics Péter (Kristinus, Dél-Balaton).

Carpinus

A zsűritagok – Chris Boiling mellett Caroline Gilby MW, Rod Smith MW, Denis Tu (Chi Fu International, Tajvan), Gianni Annoni (Pomo D’oro) és Pélyi Rebeka (Kistücsök étterem) – nemcsak a bort értékelték, hanem azt is, ahogy a borász bemutatja a sztorit, a név mögött az ötletet, az „előadó” kisugárzását.

Wine Star 2

Rákóczi Ferenc műsorvezető stílusosan egy borospohárban gyűjtötte össze a szavazatokat szimbolizáló pezsgősplakkokat, a győztes pedig a tokaji Bai István lett a Carpinus száraz furminttal, aki egy magnum pezsgőt és VinCE Magazinos megjelenéseket nyert! Gratulálunk neki, ahogy a holtversenyben második Babiczki Lászlónak és Gajdics Péternek, illetve az összes bátor versenyzőnek: mindegyikük összeszedetten, okosan mutatta be borát, öröm volt őket hallgatni, és tudni, hogy egy olyan országban élünk, ahol akár Sopron, akár a Bükk felé indulunk, nemcsak jó borokra, hanem izgalmas kóstoltató borászokra is számíthatunk!

Wine star 4

Wine Star 3

Wine Star 5

A VinCE Wine Star fotóit Bácsi Róbert László készítette.