Most hétvégén immár 11. alkalommal évezhetjük a Villányi borvidék legpezsgőbb, legszínesebb programjait kínáló BorZsongás Fesztivált. Április 29. és május 1. között 7 településen 18 borúti szolgáltató várja majálisozni a vendégeket.

Villány_Bock Bor

Forrás: Bock Bor Facebook

 

Az évről évre visszatérő vendégek leginkább a rendezvény lüktetését, emberközeliségét és sokszínűségét kedvelik. Az egyedi hangvételű fesztivál kiválóan megmutatja a fiatalos, vidám, vendégszerető borvidék valódi arcát. A BorZsongásra a meghitt, barátságos, vidéki vendéglátás hangulata és a változatosság élménye jellemző. Érdemes kényelmes cipőt húzni és élvezni a programokat, legyen az májusfaállítás, színház, blues-, rock’n’roll-, komoly- vagy népzenei koncert, piknik, borász futball vagy túrázás. A családokat gyermek játszóházak és kézművesek várják.

A Villány-Siklósi Borút nem lenne az ami, ha szolgáltatói nem készülnének finom zsongó ételekkel és kiváló borokkal az ínyencek kedvére. Elmaradhatatlan a Stifli verseny, amely székhelyet váltott, így idén Palkonyán gyűlnek össze a szakértők, gasztrobloggerek, újságírók és hentesek, hogy kiválasszák a Villányi borvidék legízletesebb szalámiját.


borzsongas_2016

Zsongó borudvarok

Janus Borház, Malatinszky Présház, CzukorBorsó, Joó Pince, Vineas-Aborozó, Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet, PalKonyha, Hárságyi Pince, Mokos Pince, Sárga Ház, Bock Pince, Gere Tamás & Zsolt Pincészete, Günzer Tamás Pincészete, Kúria Borétterem, Mandula Étterem és Bor Bár, Ottó Pince, Polgár Pince és Panzió, Sauska Pincészet, Villányi Rendezvénytér

Fellépő előadók, együttesek

Pesti Zoli, Rózsa Bernadett & Bognár Szabolcs, Rokokó Rosé,  Mongooz & the Magnet, Deák Bill Gyula, Kisesti,  Daru Péter, MK-pell, Rádió Lokál, Monte Carlo, Büdös Vornyik, A Köztársaság Bandája, Bohemian Brass Quintets, „Nekemteccik”

A programfüzet ITT letölthető (eseményekkel és étel-bor kínálattal)

További információ: www.villanyiborvidek.hu

A Bock Pince Bock&Roll programjáról itt írunk >>