Másodszorra rendezték meg az Auchan Nemzetközi Borszalont, melynek idén Magyarország volt a házigazdája. A borkóstoló keretén belül 16 ország 80 borászata, közülük 9 magyar pincészet mutatta be borválasztékát a különböző országokból érkező Auchan borbeszerzőknek.

Kep_4_Borkostolas

Az Auchan Nemzetközi Borszalon rendezvényt másodszorra rendezték meg azzal a céllal, hogy hosszú távon elősegítsék azon országok közötti borkereskedelem fellendülését, illetve borválasztékuk bővítését, amelyekben az Auchan jelen van. Idén az Auchan Magyarország 80 borászatot látott vendégül, melyek a világ legkülönbözőbb részeiéről érkeztek. A budakalászi áruházban egy nagyszabású borkóstolón vehettek részt az Auchan nemzetközi szakemberei, melynek keretén belül az Auchan országok borbeszerzői kiválaszthatták az importálásra érdemes borokat. A 16 országból, többek között Franciaországból, Spanyolországból, Olaszországból, Chiléből, Argentínából, Új-Zélandról, az Egyesült Államokból és természetesen Magyarországról érkezett borászatoknak köszönhetően a résztvevőknek közel 500-féle bor kóstolására nyílt lehetőségük.

Kep_3_Borkostolas

„Évek óta megfigyelhető, hogy előtérbe került a minőségi borok fogyasztása, így elsőleges célunk, hogy minél többféle bor közül válogathassanak vásárlóink. Ennek a tendenciának köszönhetően, évről-évre egyre több bor fogy 19 magyarországi áruházukban, például a 2015-ös évben 12 ország közel 7 millió palack borát értékesítettük. Jelenleg több mint 850 féle bor található meg magyarországi áruházainkban, a Borszalonnak köszönhetően pedig a jövőben ez a szám növekedni fog. Emellett pedig bízom benne, hogy az itt kiállító 9 magyarországi borászat termékei elnyerik a nemzetközi beszerző kollégáim tetszését, és így még több magyar termék juthat el más Auchan országokba” – mondta el a megnyitón Dominique Ducoux, az Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatója.

Kep_2_Dominique_DucouxA magyar borok iránti nemzetközi érdeklődésnek eleget téve, a 80 résztvevő pincészet közül 9 magyar volt. A Bock, a Disznókő, a Feind, a Hilltop, a Mészáros, az Ostoros, a Pajzos-Megyer, a Tokaj Kereskedőház és a Varga pincészeteknek köszönhetően a magyar borok népszerűsége nemzetközi színtéren is tovább nőhet.