Portugália ízei is megelevenednek a Bartók Béla Boulevard ELEVEN Tavaszán, május 6. és 8. között. Európa legnyugatibb országa kapta idén a meghívást, hogy az összművészeti fesztivál keretében bemutassa kultúráját, elénk varázsolja magával ragadó hangulatát, annak változatos konyhaművészetével együtt.

A Bartók Béla Boulevard valamennyi üzlete, étterme, kávézója és galériája a Gellért tértől a Gárdonyi téren át egészen a Feneketlen-tóig bekapcsolódik a május 6-án kezdődő, harmadik ELEVEN Tavasz kulturális és design fesztiválba, ahol a gasztrokultúra hasonlóan nagy szerepet kap, mint a formatervezés, a zene, a filmművészet vagy az irodalom.

Eleven Tavasz

Bemutatkozik a portugál gasztronómia

A portugálok köztudottan kedvelik a finom ételeket, ezért a kulináris kínálatban saláták, sajtok, szardíniából készült falatkák, tőkehallal ízesített ételek, süteménykülönlegességek, autentikus kávé, portói bor és megannyi finom, újragondolt portugál étel várja a látogatókat.

portugal_gasztronomia (4)Az ELEVEN hétvégén, a Bor és Kézműves üzletben tartott kóstolók során a tokaji és a portói „szembeszállnak” egymással, hogy kiderüljön, melyik bor miben erősebb. A portugál kávékultúra szintén megelevenedik a rendezvényen: a Café Gottier-ben eredeti portugál kávé és újragondolt portugál kávésütik kíséretében hallgathatnak előadást a vendégek az ország gasztronómiájáról, receptek, képek, történetek felelevenítésével. A Gellért szálló is parádés programokkal csatlakozik az eseménysorozathoz: a portugál ízeket is bemutató piacot zenés portugál borvacsora koronázza meg szombat este, és vasárnap portugál Sunday brunch várja az „eleveneket”.

A Bartók Béla Boulevard már az ELEVEN Tavasz előtt hangolódni kezd a portugál napokra. A rendezvény előfutáraként a Kőbányai Fotóklub Portugáliában készült fényképeiből nyílt kiállítás már most megtekinthető a Danubius Hotel Flamencoban.

A Bartók Béla Boulevard kínálata

  • portugal_gasztronomia (3)Danubius Hotel Gellért: portugál piac, szombat este a Fado estek hangulatát megidéző borvacsora, vasárnap portugál Sunday brunch
  • Danubius Hotel Flamenco: háromfogásos portugál estebéd, ízutazás a Feneketlen tónál (tengeri halak, egészséges saláták, jellegzetes portugál desszertek)
  • Bor és Kézműves üzlet: tokaji vs. portói – borkóstoló
  • Café Gottier: a portugál konyha megismertetése Felde Csilla vetítéssel egybekötött könyvbemutatójával; autentikus portugál kávéval és süteménnyel
  • Kelet Kávézó: világos pörkölésű kávéból készült italok mellé újragondolt portugál süteményválogatás, mediterrán gyümölcsökkel
  • Hadik kávéház: piknikkosár portugál finomságokból
  • Divina Delicia: portugál bor és sütemény
  • Dolce Vita Bor és Delikátesz: vásár és kóstoló eredeti prémium portugál élelmiszerekből
  • Tranzit: zenés vacsora portugál ételek felvonultatásával

További információ >>