Május 31-én, kedden mutatják be a Magyar Formatervezési Különdíjas, a legjobb közép-európai design-diplomamunkák közé beválasztott Kis Hungarikumhatározók könyvsorozat három új kötetét a Brody Studiosban. A pálinka-, piac, Balaton- és kocsmahatározó után az új kiskönyvek a konyha, a találmányok és a magyar puszta témakörét dolgozzák fel.

határozók

A Kis Hungarikumhatározók márka Szabó Zsófi grafikusművész diplomamunkájaként látott napvilágot a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. Az első kiadás során hat kötet jelent meg. A Kis Közhelyhatározó, a Kis Piachatározó, a Kis Fürdőhatározó, a Kis Balatonhatározó, a Kis Kocsmahatározó és a Kis Pálinkahatározó magyar, angol és olasz nyelven készült el még 2014 őszén. Ezt követték a komoly közönségsikert aratott kiegészítő termékek (képeslap, vászontáska, noteszek, tetoválás és kártyapakli) 2015 folyamán.

A brand hazai és nemzetközi fesztiválokon, vásárokon és fórumokon is képviseltette már magát. Jelenleg a Balassi Intézet szervezésében megrendezésre kerülő Pekingi Magyar Hét keretében kerül kiállításra, a nyár folyamán pedig a Tihanyi Artplaccon, a Művészetek Völgye Fesztiválon, illetve a Sziget Fesztiválon is megtalálható lesz.

kis_hungarikumhatarozok_masodik_kiadas_04

A tervező és a szerzők elsődleges célja egy olyan designtermék megalkotása volt, amely amellett, hogy hűen tükrözi a magyar kultúra sajátosságait, egy önreflektív, fiatalos és szórakoztató stílusban szemlélteti a magyar valóságot a hazai és a nemzetközi közönség számára egyaránt. A könyvek egy-egy tematikát feldolgozva betekintést nyújtanak a magyar hétköznapokba, a vidéki és a város életünk általános miliőjébe. Mindezen tartalmakat Szabó Zsófi grafikus jellegzetes vizuális világával illusztrálja. Az eddigi tapasztalatok is mutatják, hogy a kötetek egyaránt népszerűek a külföldi turisták és a magyar közönség körében is, hiszen amellett, hogy tökéletes szuvenírek, dizájntárgyak, egyben vicces és élvezetes olvasnivalók is, amelyek megújult nyelvezettel népszerűsítik és szemléltetik kulturális értékeinket.

A jelenleg kiadásra kerülő második széria kötetei:

  • Kis Pusztahatározó, szerzők: Ughy Szabina és Dezse Balázs
  • Kis Konyhatározó, szerző: Pákozdi Nóra
  • Kis Találmányhatározó, szerző: Katona Kriszta

A kötetek magyar, angol, német és japán nyelven is elérhetőek, az első hat könyv olaszul is megjelent.

Bővebb információ: www.hungarikumhatarozok.hu