Idén rendeznek utoljára sörfesztivált a Budai Várban. Az Oroszlános udvarban még csapra verik a hordókat, de a vár egyedi környezetét ezután egy ideig biztosan nem élvezhetik a látogatók. A fesztivál éppen ezért számos újdonságot ígér a legnagyobb sörgyáraktól, importőröktől és a kedvelt kézműves sörüzemektől. A választékot idén is lehetetlen lesz végigkóstolni!

Sorfesztival2

Június első hétvégéjén négy napon keresztül sok száz hordó sörrel, koncertekkel és népszerű standuposokkal várják a sörök kedvelőit a vár Oroszlános és Hunyadi udvarában. Több mint 200-féle sörkülönlegesség, az összes hazai importőr és a legjobb kézműves sörfőzők sokszínű kínálatában népszerű lágereket, alsó és felső erjesztésű sörkülönlegességeket és igazi belga kedvenceket is találhatnak a sörkedvelők.

A hangulatot a jéghideg sörök mellett a várból nyíló egyedi panoráma és a legjobb streetfoodosok ajánlatai teszik tökéletessé. Esténként pedig utcazenészek járják majd az Oroszlános és Hunyadi udvart, hogy meghozzák a fesztiválozók kedvét az éjszakába nyúló utcabálokhoz.

A humoristák és a hölgyek is söröznek

Egyre népszerűbb a folyékony kenyér a hölgyek körében, derül ki a Sörszövetség kutatásából: a megkérdezett, több mint 1300 nő 77 százaléka állította, hogy különböző gyakorisággal ugyan, de rendszeresen fogyaszt sört.  A fiatalabb hölgyek a frissítőbb ízeket kedvelik, de az évek múlásával egyre inkább választják a markánsabb főzeteket. A Sörszövetség egy fotókiállításon, női kézportrékon keresztül mutatja be, milyen elegáns, kihívó, könnyed vagy éppen vagány lehet egy pohár sör a hölgyek kezében.

Így készült a fotósorozat >>

Sör és nő kiállítás

„Aki látta a Sörgyári capriccio-t, az tudja, hogy a sör női kézben nagyon vonzó tud lenni. Igazi tévhit, hogy férfias és csak férfiaknak való ital, szerintem kimondottan szexi, amikor a hölgyek söröznek. Aki nem hiszi, figyelje meg az Utolsó Sörfesztiválon a Budai Várban, ahol a környezet mellett a söröző lányokban is gyönyörködhet”- mondta Hadházi László, aki pénteken lép fel a Sörfesztiválon.

Az ismert humoristán kívül az Utolsó Sörfesztiválon koncertezik majd Caramel, Rakonczai Imre, a Firkin, a Neoton Família sztárjai és Nyári Károly is.

Sorfesztival3

További információ: www.sorfesztival.hu