A fövenyesi Kalóz harcsa&krumplija, illetve a Balatoni Kör gyorsételei közül a Vízikutya harcsahurkás hot-dog után ismét keresik az év strandételét. A Balatoni Kör által kezdeményezett, a balatoni büfékultúra megújítását célzó program  nem egyedülálló. Idén „Take-away terroir” néven hasonló mozgalmat indítottak a Genfi-tó vendéglátósai. A cél mindkét országban ugyanaz: a rossz vendéglátós beidegződések felülírása helyi alapanyagokból készült minőségi ételekkel.

harcsakrumpli

Kalóz-féle harcsa&krumpli, a tavalyi győztes

BeachFood, a hekk alternatívája

A Balatoni Kör a balatoni strandbisztró kultúra megújulása érdekében felhívást intéz minden minőségi vendéglátás iránt elkötelezett balatoni büféshez, illetve éttermeshez, hogy minél többen vegyenek részt a versenyben és a BeachFood programban, azzal, hogy egészséges, jó minőségű helyi alapanyagokból készítenek egyszerű, de kreatív, nyárias, viszonylag gyorsan és büfékben elkészíthető ételeket, elvitelre alkalmas tálalással, gyakorlatilag kézbe adhatóan. Azok az ételek igazán esélyesek tehát, melyeket sok helyen átvehetnének, és még sikeresebbé tehetnék a minőségi büfékultúrát.

vízikutya

A Kishableány Vízikutyája

Július 15-ig lehet jelentkezni az info@welovebalaton.hu e-mail címen, megadva a nevező elérhetőségét, a nevezett ételt, illetve azt, melyik balatoni vendéglátóhelyen lehet megkóstolni az ételt. A győztest augusztus elején hirdetik ki.