Szeptember 3-án az első magyarországi hivatalos Le Dîner En Blanc piknik fehérbe öltözteti Budapest egyik szimbolikus szabadtéri helyszínét. Augusztus 28-ig lehet regisztrálni a világhíres titkos vacsorára. Íme néhány hasznos tudnivaló, szabály és a rendelhető KIOSK-menük.

Diner en blanc

Annak érdekében, hogy a Le Dîner En Blanc megtarthassa hagyományait a vendégeknek figyelembe kell venniük néhány szabályt.

  • A részvétel meghíváshoz vagy várólistás bekerüléshez kötött. Meghívás első körben a főszervezőktől, majd a már meghívott barátoktól érkezhet. A harmadik fázisban (ami 2016. augusztus 18-tól nyitott) a dinerenblanc.info/register oldalon már bárki regisztrálhat az eseményre augusztus 28-ig.
  • A konfirmáció után a részvétel kötelező, az időjárási viszontagságok ellenére is – az eseményt könnyed esőben is megtartjuk.
  • Dress code: elegáns és kizárólag fehér. A kreativitást az elegancia és ízlésesség határain belül díjazzuk.
  • Teríték és asztaldekoráció: kizárólag fehér.
  • A végső titok biztosításának érdekében a vendégek egy megadott találkozóhelyen kezdik az estét, ahol felfedjük a vacsora helyszínét.
  • A helyszín tisztaságának megőrzése érdekében a szemét és felesleg elszállítása mindenkinek saját feladata.

A vendégeknek a következőkkel kell készülnie:

  • Fehér asztal, 2 főre, székkel és fehér abrosszal.
  • Piknikkosár fehér kiegészítőkkel és saját készítésű étellel. (Azon vendégeink, akik nem akarnak saját piknikkosarat készíteni lehetőségük van a webshopon keresztül vásárolni.)
  • Bor vagy pezsgő. (A sör és röviditalok tilosak.)

Bővebb információ >>

Menük a KIOSK jóvoltából

Kiosk Gourmet  menü

  • Libamáj torchon, tokaji őszibarack, diós crostini – Oremus Édes Szamorodni 2012
  • Marinált homár, édeskömény, karalábé, citrusok – Veuve Clicquot Brut
  • Szürkemarha bélszín, savanyított bébizöldségek, gorgonzola,ropogós saláták – Sauska Cuvée 7 Villány 2012 vagy Pannonhalmi Prior 2015
  • Rigó János
  • +borSBT_1677

Kiosk Bites and Wines menü

  • Fogas, folyami rák chevice – Pannonhalmi Prior 2015
  • Mangalica kolbász, sonka – Weninger Kékfrankos 2014
  • Őrségi kecskesajt, bükki kakukkfüves sajt, szarvasgombás tehénsajt – Gilvesy Bohém 2015
  • Tárkonyos kápia krém, hagymás vaj – Légli Jánoshegy Sauvignon Blanc 2015
  • Hajdinás kenyér, rozsos vekni
  • Vaníliás mákos bomba
  • +bor

SBT_1681

Kiosk Vegán  menü

  • Fenyőmagos padlizsán caponata, csicseriborsó ropogós, olívabogyók – Pannonhalmi Prior 2015
  • Endívia, füge, spenót, érlelt balzsamecet – Gilvesy Bohém 2015
  • Céklás hummus cannelloni – St.Andrea Rozé 2015
  • Kókuszos Tápioka puding – Sauska Late Harvest 2014
  • +bor

SBT_2010