Minden augusztusban arra gondolok, hogy nem fog tudni már meglepni a Sziget Fesztivál, aztán rá kell jönnöm, hogy még mindig tud újdonságokat és olyan sztárfellépőket mutatni, akik miatt még sokáig emlegetjük a nyár legnagyobb buliját.

Kosina Anett ajánlója, fotók: Csudai Sándor

Nem hiszem, hogy van olyan ember manapság, aki ne hallotta volna még Rihanna nevét. Lehet szeretni, nem szeretni, de egy biztos, az alig 28 éves énekesnő fellépését még a fanyalgók is várják, mert mindenki kíváncsi arra showra, amit a nyolcszoros (!) Grammy-díjas tehetség fog előadni a Sziget 0. napján, csütörtökön 21:30-tól a Nagyszínpadon.

Hangolódásképp >>

photo: [ Sandor Csudai ] . www.facebook.com/csudaisandor

Rihanna előtti napon is érdemes kilátogatnunk már a Szigetre, mert izgalmasnak tűnik a szerdai nap. Többek között fellép a kicsit őrült, de annál látványosabb show elemeket használó Die Antwoord duó, illetve a két személyes régi kedvencem, a Skunk Anansie és a The Chemical Brothers.

Hangolódásképp >>

Mozsi Gabor/Rockstar Photographers www.facebook.com/festivalphotographers

Nem ismerem még, de nagyon kíváncsi vagyok a gyönyörű Buikára, aki a Világzenei színpadon lesz csütörtökön. Ha minden jól megy, kicsit bele tudok hallgatni még Rihanna fellépése előtt az afrikai származású spanyol énekesnő koncertjébe.

Hangolódásképp >>

photo: [ Sandor Csudai ] . www.facebook.com/csudaisandor

Fröccskoktélt két koncert között!

Aki pedig a sok zenei és egyéb kulturális program között megszomjazik, annak ajánljuk a Szigeten debütáló fröccskoktélokat a Borháló Borbár teraszán. Nem kell óvakodnunk a fröccskoktéloktól: minőségi borokkal, 100 százalékos gyümölcsszörpökkel, friss fűszerekkel egészen kitűnő fröccskoktélok készíthetők. (A képen látható Wine Mojito hozzávalói: 1/2 fehérbor, 1/2 szóda, 2 cl bodzavirágszörp, 2 karika lime, 5 levél menta.)

wine.mojito

A zene az kell

A sort a híres Rachid Tahával folytatom, aki ismét ellátogat hozzánk. Biztos vagyok benne, hogy az arabul éneklő francia-algériai zenész még 30 év után is remek hangulatú koncertet fog adni vasárnap a Világzenei színpadon.

Hangolódásképp >>

Lehetetlenség mindenkit kiemelni a fellépők közül, nem is szeretnék, de a Manu Chaot, Róisín Murphyt és Siát még mindenképp meg kell említenem. Amilyen erősen kezdődik az idei Sziget fesztivál programja, olyan erősen fog befejeződni. Aki szeret táncolni, vagy csak egy hihetetlen jó buliba akar csöppenni annak ott a helye a Manu Chao koncertjén!

Hangolódásképp >>

photo: [ Sandor Csudai ] . www.facebook.com/csudaisandor

A két szőke hölgy pedig különleges hangjával fog elvarázsolni mindenkit. Először Róisín Murphyt nézhetjük meg szombaton az OTP Bank –A38 színpadán, majd hétfőn az arcát mindig eltakaró énekes-dalszerző Sia fog bemutatkozni, aki olyan hírességek dalait is szerzi mint Rihanna.

Hangolódásképp >>

 

Sziget Fesztivál, augusztus 10-17.