Ugyan lassan búcsút kell intenünk a balatoni strandszezonnak, az élet nem áll meg a tó körül. Beindulnak a szüreti időszakhoz köthető programok, a pincészetek továbbra is várják a látogatókat. A szeptemberi VinCE Magazin Újdonságok rovatában A hónap bora és A legjobb vétel is a Balaton mellől érkezett – mi ez, ha nem a nyár méltó megkoronázása!

Vaktesztjeinkről a teszt@vincemagazin.hu címen kérhet információt. A teszten való részvétel ingyenes! Az újdonság tételeket folyamatosan várjuk. A következő tesztek tematikája: október újvilági csúcsborok, november furmint / száraz és késői szüret, december pezsgő.

Vakteszt palackok

A hónap bora a négycsillagos Rajnai Rizling, 2015 a Gilvesy Pincészettől

Leírás: Száraz fehérbor. Világosabb tónusú sárga. Nagyon tiszta és jó intenzitású elsődleges illat. Virágok és ásványosság jellemzi. Ízben telt, nagyon jó arányú és friss savú, nagyon élvezetes, üde bor. Szép alkotás, örömet szerez.

Ár: 2850 Ft

Lelőhely: Bortársaság

Eltarthatóság: 2016–2019.

gilvesy-rajnairizling

A legjobb vétel a Kern Pincészet négycsillagos Szürkebarát, 2015 tétele

Leírás: Száraz fehérbor. Világosabb sárga. Jó intenzitású, érett fehér gyümölcsös és elsődleges, tiszta illat. Főleg körte és érett alma. Ízben nagyon gazdag, selymes textúrájú és telt bor, szintén érett fehér húsú gyümölcsökkel és egy kis diós véggel. Alkoholtartalma emelkedett, de gazdagabb ételekkel ez integrált marad. Jó hosszúságú és ízes bor.

Ár: 1800 Ft

Lelőhely: www.kernwines.com, Hazai Kézműves Finomságok Boltja, Borkör Borbár (Szolnok)

Eltarthatóság: 2016-2019.

kern-szurkebarat