VinCE Magazin

Az elmúlt évek legjobb juhfarkjait mutatják be SomlónFiolában kapható orvosság, a nászéjszakák bora – a somlói juhfark évszázadokon át Európa-hírű bor volt, és az utóbbi időkben újra komoly sikereket ér el a legnagyobb nemzetközi versenyeken. Most itt az alkalom, hogy közelebbről is megismerkedjünk vele: 2016. szeptember 24-én, a Somlói Juhfark Ünnep keretében 16 pincészet legjobb juhfarkjait kóstolhatjuk meg.

DSC_9955-k

A juhfark Magyarország egyik legősibb fajtája. Sok arca van, lehet friss, reduktív, lehet maradék cukros, sőt édes (!), és lehet több évig hordóban tartott, hatalmas testű bor. Somló pedig az egyik legizgalmasabb magyar termőhely: talaja, fekvése és mikroklímája egyedülálló ízvilágú borokat produkál. A juhfarkban különösen szépen jelenik meg ez az összetéveszthetetlen, vulkanikus, tüzes karakter.

30-féle juhfark egy helyen

Sokfajta sétáló kóstoló létezik, de a legérdekesebb az, amelyiket ott rendezik, ahol a bemutatott borok megszülettek. Ilyenkor nem csak a borokkal és készítőikkel, hanem a tájjal, a közeggel is kapcsolatba kerülhetünk. A Somlói Juhfark Ünnepen 16 somlói pincészet mutatja be 30-féle juhfarkját a Tornai Pincészetnél. A sétáló kóstoló mellett mesterkurzusokra, pincetúrára és a Somló hegyen vezetett túrával egybekötött kóstolóra is sor kerül.

A Kóstolom app is segíti a borbarátokat

A borkóstolásban a Somlói Juhfark Ünnep vendégeit a közelmúltban debütáló Kóstolom mobilalkalmazás segíti, mely bármely okos eszközön ingyenesen használható. Az applikációban megtalálhatók a legfontosabb információk a kiállító borászatokról és a kóstolható borokról, használatával egyszerűen értékelhetők a borok, illetve élményeinket, benyomásainkat is leírhatjuk – ezeket az alkalmazás eltárolja nekünk.

További információ: Tornai Pince weboldala

Tags: , , , ,

Comments are closed.