A Hugh Fearnley-Whittingstall nagysikerű sorozatából ismert River Cottage farm két napra Budapestre költözik, ugyanis a megújult Leroy Bistroban Gill Meller, a River Cottage híres éttermének főszakácsa lesz a Globalista Konyha következő chef-e. Az esemény azért is kivételes, mert a modern brit vidéki konyha nagymestere első alkalommal jár Budapesten.

IMG_1579 copy

Gill Meller chef, szakácskönyvszerző, food stylist és a River Cottage főzőiskola népszerű oktatója. Egy kis halászfaluban él, az angliai Dorsetben. Konyhaművészete a csodálatos, környékbeli táj visszatükröződése, ugyanis számára inspirációt a környezet, a helyi termelők, a helyben termesztett gyümölcsök, zöldségek vagy éppen az aznapi halfogás jelenti, s így az általa készített ételek egyszerűek, ízletesek, de egyáltalán nem hivalkodóak.

11 éve tagja a River Cottage csapatának, Hugh Fearnley-Whittingstall-lal szorosan együttműködve oroszlánrésze része van a farm fejlesztésében, beleértve az etikus gazdálkodás jegyében kialakított fő elvek kidolgozását. A Channel 4-on Hugh műsoraiban szinte minden alkalommal feltűnik. Rövid videókat készít a River Cottage food tube csatornájára, és fontos szerepe van a szakácskönyvek írásában is. Rendszeres résztvevője fesztiváloknak, food showknak az Egyesült Királyságban és külföldön is.

Gill Meller október 11-én, illetve 12-én este 7 óra órakor a következő menüvel várja a vendégeket a MOM Parkban található Leroy Bistroban:

  • sózott tőkehal, paradicsom pirítoson, rozmaring, olivaolaj

  • sült tök, vad gomba, árpagyöngy

  • csicsóka, sonka, hajdina

  • Tarányi 2015

  • tarisznyarák-leves

  • Bohém 2013

  • füstölt liba, zeller és alma

  • Próbaüzem 2015

  • joghurtsorbet, szilva, omlós tészta, mák

A vacsorához a Bortársaság pezsgőit szolgálják fel. Asztalfoglalás és további információ: www.globalistakonyha.com