Vannak fontos dolgok az életben, ilyen a jó bor, és a kutyatartók számára ilyen az is, hogy minél több időt töltsenek együtt a kedvencükkel. A két dolog nem zárja ki egymást, sőt! Magyarország első borturisztikai mobilalkalmazása, a Kóstolom és a Kutyabarát.hu együttműködést kötött annak érdekében, hogy a kutyatulajdonos borimádók is megtalálhassák azokat a helyeket, ahol hódolhatnak a bor és gasztronómia iránti szenvedélyüknek, és ahol kedvenc négylábújukat is vendégként kezelik.

Az igazi kutyások számára házi kedvencük családtagnak számít. Ahogy a kutyatartás kultúrája fejlődik hazánkban, egyre több vendéglátóhely és turisztikai szolgáltató teszi lehetővé, hogy a gazdáknak akkor se kelljen lemondani kutyusuk társaságáról, amikor például nyaralnak, kikapcsolódnak vagy ebédelnek.

A Kutyabarát.hu 2012-ben indult egyedülálló kezdeményezés, melynek célja, hogy a kutyabarát helyek legnagyobb online adatbázisát hozza létre. Jelenleg közel 500 kutyabarát hely és közel 100 kutyás szolgáltató található meg a portálon. A közelmúltban a Kutyabarát.hu tulajdonosa a Kóstolom borturisztikai mobilalkalmazás fejlesztőivel együttműködést indított, melynek keretében közösen térképezik fel a hazai borvidékek kutyával is látogatható helyeit.

„Nagyon örülünk a Kutyabarát.hu-val induló együttműködésnek. Jómagam is lelkes kutyatartó vagyok gyermekkorom óta. Éppen ezért a Kóstolom csapatával egyetemben személyesen is fontosnak tartom, hogy a kulturált, felelős állattartás minél nagyobb teret kapjon. Így az alkalmazáson belül is külön megjelöljük a kutyabarát helyeket – mondta Pintér Zsolt, a Kóstolom alkalmazás megálmodója.

Külön jelölést kapnak az akadálymentesített helyek is

A kutyákat szívesen fogadó szolgáltatók mellett a Kóstolom applikációban további új elem, hogy az akadálymentesített helyek is külön megjelölést kapnak. Ezzel elősegítve az egyenlő esélyek érvényesülését a borturizmusban is.

Közel 1000 bor és 500 partner az alkalmazásban

A Futurion által fejlesztett Kóstolom mobilalkalmazás idén augusztustól elérhető bárki számára, regisztráció nélkül. Az applikáció megálmodóinak célja, hogy a borkedvelő, borturizmusra nyitott nagyközönséget összekössék a borvidékeken megtalálható borászatokkal, vendéglátóhelyekkel, szállásadókkal. Az indulás óta töretlen az érdeklődés az alkalmazás iránt. Már közel 1000-féle bor található meg az adatbázisban, melyeket a felhasználók értékelhetnek is. A partnerek száma is napról-napra gyarapszik, már összesen közel 500 szolgáltató adatlapja érhető el egy gombnyomásra az appban.

A VinCE kedvencei

Kutyabarát.hu és a Kóstolom közös kezdeményezése a VinCE csapatát is megihlette, ezért összegyűjtöttük öt kedvencünk kedvenceit.

Marvel

 • Gazdi: Gál Boglárka (hirdetésvezető)
 • Kedvenc hely: Szalonspicc
 • Indoklás: klassz terasz, finom falatok, sok bubi, remek találkahely kutyusoknak.

Gál Boglárka - Marvel2

Merlot

 • Gazdi: Poós Bernadett (hirdetésvezető)
 • Kedvenc hely: Promontor Kertvendéglő
 • Indoklás: hagyományos ételek modern köntösbe bújtatva. A borlap magyar borokból áll,  természetesen többségben vannak az Etyek-Budai borvidék szereplői, és ha már „Budafok Pezsgőváros” központjában vagyunk, buborékban sincs hiány.

SONY DSC

Hektor

 • Gazdi: Petrányi Réka (grafikus)
 • Kedvenc hely: Mazel Tov
 • Indoklás: mediterrán hangulat, közel-keleti finomságok, nagyszerű borkínálat.

Hektor

Nyuszifül

 • Gazdi: Peller Ágnes (boros kapcsolattartó, hirdetésvezető)
 • Kedvenc hely: Szalonspicc
 • Indoklás: bármikor betérünk, kedves ember- és kutyabarát személyzettel találjuk szemben magunkat, a borkínálatban pedig az is talál magának újdonságot és érdekességet, aki jól ismeri a borokat.

Peller Ágnes - Nyuszifül2

Baby

 • Gazdi: Tóth Judit (online szerkesztő)
 • Kedvenc hely: Csendes Társ
 • Indoklás: romantikus hangulatú kis oázis a belváros közepén, több száz tételes borkínálattal és finom falatokkal.

Tóth Judit - Baby