A Jack Daniel lepárlóüzem fennállásának 150. évfordulója alkalmából virtuális túrára invitál bennünket: egy 360 fokos videón Lynchburgben érezhetjük magunkat, és megnézhetjük, hogyan készül a világ egyik legnépszerűbb amerikai whiskey-je. Egy különleges VR-szemüveggel pedig a másfél évszázados főzde falai között is „sétálhatunk”.

JD VR imagefoto

Nem kell repülőre ülnünk, mégis Amerika legrégebben bejegyzett lepárlóüzemében találhatjuk magunkat néhány percre. A Jack Daniel’s fennállásának 150. évfordulója alkalmából  készült 360 fokos videó ugyanis Lynchburgbe kalauzol bennünket, ahol végigkövethetjük a teljes whiskey-készítési folyamatot a hordók összeállításától egészen a kóstolásig. Eközben kulisszatitkokra is fény derül, például megtudhatjuk, hogy egy adag whiskey-nek közel egy hét kell ahhoz, hogy átcsepegjen a három méter magas cukorjuhar-faszén rétegen, amely az ital jellegzetes ízéhez is hozzájárul.

Jack Daniel mindig azt mondta „mindennap a legjobbat készítjük”. Ez a hozzáállás vezérelte Bowe Kinget és Rama Allent is, akiknek közreműködésével megszületett a különleges film, amelyet VR-szemüveggel is élvezhetnek a rajongók. Magyarországon például a Sziget Fesztiválon a Jack kamionnál kirándulhattak el Lynchburgbe a fesztiválozók, de az ősz folyamán is lesz lehetőség a virtuális kalandok átélésére.

A videó a Jack Daniel’s Facebook-oldaláról érhető el.