VinCE Magazin

Boroscímkék, melyek novellákat rejtenekOlvasgatni egy palack jó bor társaságában az egyik legkellemesebb időtöltések egyike – ezt vette alapul a Librottiglia koncepciójának kidolgozásakor a Reverse Innovation designügynökség, miután egy olasz pincészet, a Matteo Correggia felkérte, hogy tervezzen nekik boroscímkéket. A Librottiglia egy frappáns szójáték az olasz libro – könyv – és a bottiglia – palack – szavak összevonásából, s az elnevezés olyan innovatív címkéket jelöl, melyek nem egyetlen lapból állnak, hanem teljes kis könyvecskék. 

wine-bottle-reading-book-labels-librottiglia-1

Kortárs olasz szerzők egy-egy novellája olvasható a lapozgatható címkéken, s a tervezők szerint mindegyik irodalmi alkotás tökéletesen passzol a borhoz, amihez hozzárendelték. Patrizia Laquidara énekesnő-író Béka a pocakban című izgalmas meséjét választották a borászat Anthos nevű  vörösborához,  Regina Marques Nadaes Szeretlek. Felejts el! című történetét a Roero vörösborhoz, Danilo Zanelli A gyilkos című művét pedig a Roero Arneis elnevezésű fehérborhoz.

wine-bottle-reading-book-labels-librottiglia-5

Jelenleg kizárólag 375 ml-es kiszerelésben érhetők el a Librottiglia borai, egyenként 15 eurós áron, a teljes csomag pedig 40 euróért vásárolható meg a márka weboldaláról – sajnos azonban egyelőre nem szállítanak Magyarországra.

wine-bottle-reading-book-labels-librottiglia-2

wine-bottle-reading-book-labels-librottiglia-4

wine-bottle-reading-book-labels-librottiglia-6

Forrás: BoredPanda

Tags: , , , ,

Comments are closed.