A méltán népszerű pup up vacsorák sora folytatódik, s Gill Meller után egy újabb sztárchef érkezik hazánkba az Egyesült Királyságból a Globalista Konyha felkérésére: Oliver Rowe, akit televíziós műsorából, híres éttermeiből és nemrég megjelent könyve kapcsán is ismerhetünk. November 19-20-án korai karácsonyi vacsorát készít, mely húsos és vegetáriánus opcióban is kérhető lesz.

Main

Oliver Rowe Toscanában sajátította el a főzés tudományát. A díjnyertes Moro étteremben megalapozta tudását, majd főszakács lett a Hammersmith-i Maquis étteremben. Egy rövid párizsi kitérő után megnyitotta a Konstam és a Konstam at The Prince Albert éttermeket – mindkettő a King’s Cross-nál található. O

A BBC2 „The Urban Chef” sorozatában is szerepelt, melyben helyi termelőket keresett fel, hogy magas minőségű, szezonális alapanyagot találjon az étterme számára. Azóta már számos étteremben dolgozott az Egyesült Királyságban és külföldön egyaránt, ezek közül kiemelt helyen szerepel a Chez Panisse Berkeley, Californiában.

Első szakácskönyve, Food for All Seasons címmel, már kapható a Faber kiadó gondozásában. A recepteken keresztül megismerhetjük Oliver élettörténetét: a szezonális ételek iránt elkötelezett szakács és éttermes világlátását, valamint a legkedvesebb ételeit.

Oliver Rowe a legjobb őszi alapanyagokból állította össze első budapesti pop-up vacsorája alapanyagait, melyeket november 19-20-án az Apacuka étteremben a Globalista Konyha tálalásában kóstolhatnak meg az érdeklődők. A vacsora ára 15.900 Ft személyenként, mely ár tartalmazza a vacsora alatt felszolgált italokat.

További információ és asztalfoglalás: www.globalistakonyha.com