A lyoni Bocuse d’Oron nagyszerűen teljesített Széll Tamás és csapata: a negyedik helyen végeztek, és ők kapták a legjobb hústál különdíját. Mindezen felül, nagy örömünkre ez alkalommal is a magyar plakát lett a legjobb a közönségszavazáson! Most elevenítsünk föl néhány izgalmas pillanatot az elmúlt két napból!

A legjobbnak választott hústálat a magyar téli erdők ihlették. Legizgalmasabb részlete az ezüstre színezett csirkeláb volt, mely kopasz fatörzsként emelkedett a dombra emlékeztető ételkompozíció fölé.

A zsűri kóstol, a magyar nézők szurkolnak, a versenyző csapatok bemutatják a zöldséges, majd a húsos tálakat.

A magyar csapat vegán étele a „Gyökerek & levelek alatt” nevet kapta, húsos táljuk pedig a „Magyar téli erdőt”. Hogy ezek elkészítéséhez milyen alapanyagokat használtak föl, itt megírtuk.

A győztes magyar plakátot a Network 360 Reklámügynökség készítette, ahogy a 2013-as és 2015-ös, szintén a legjobbnak ítélt plakátokat is. Art directora Ruszthy Dávid volt, fotósa pedig a Hamu és Gyémánt magazin állandó fotósa, Sárosi Zoltán.

Fotó: Magyar Bocuse d’Or Akadémia Facebook-oldala

A magyar csapat a legjobb hústálért járó különdíjjal. Gratulálunk a munkájukhoz!

 

A fentebbi képeket helyszíni tudósítónktól, Kriston Orsolyától kaptuk.