Ha valaha álmodoztunk a Kelet fűszerillatú tájairól, és szerelmesei vagyunk az egzotikus ízeknek, frissítő teának, akkor a Miele Srí Lanka estjét nekünk találták ki!

Fahéj, gyömbér, curry, kardamom, bors és még hosszan sorolhatnánk Srí Lanka fűszerkertjeinek kincseit. Ceylon (mai nevén Srí Lanka) világhírű fűszerei nemcsak az első európai gyarmatosítókat ejtették rabul, hanem napjaink emberét is elbűvölik.

100 évvel ezelőtt Kelet fűszerillatú kapujának is nevezték. Konyhaművészetük izgalmas, fűszeres, édes ízeket rejt, amelynek alapja a curry. Rengeteg friss zöldséget, halat és gyümölcsöt fogyasztanak. A curry-t leginkább rizzsel eszik, vidéken szinte minden étkezéshez, azonban más-más alapanyagokból és ízesítéssel. A ceyloni gasztronómia szerves része a teázás is: megszokott az ételekhez illő tea fogyasztása is, amelynek Indiától, Japántól, Kínától át egészen Észak-Afrikáig több ezer éves hagyományai vannak, s így van ez Sri Lankán is.

A Miele séfje és egy Srí Lanka-i meglepetésvendég segítségével együtt vezetik be Ceylon szerelmeseit annak kulináris titkaiba, s mutatja be a sziget néhány hagyományos, Magyarországon is elkészíthető ételét. A vacsora fogásaihoz friss, gazdag aromájú Ceylon teát kóstolhatunk, ahogyan az szokás a helyi gasztronómiában. A szakértőktől azt is megtudhatjuk, hogy az ízek harmóniáján túl miért is jó teát fogyasztani minden étkezéshez.

A különleges estén a misztikus ország ízein keresztül még közelebb kerülhetünk annak több ezer éves kultúrájához és a Ceyloni tea különleges világához. Jelentkezés és további információk: Miele.