VinCE Magazin

Fiatal chefcsillag érkezik BudapestreA francia gasztrovilág egyik fiatal tehetsége, a Michelin-csillagos Loïc Villemin lesz a Globalista Konyha következő chefe, így március 29-30. között ő fogja különleges menüjével elkápráztatni a vendégeket a La Perle Noire étteremben.

Az avantgárd organikus konyha kiemelkedő alakja, a francia Loïc Villemin márciusban két este erejéig a magyar ínyenceknek fog főzni. Loïc még 2012-ben, Franciaország legfiatalabb szakácsaként vehette át első Michelin-csillagát. Ekkor már étterem-tulajdonos is volt, ugyanis 2010-ben nyitotta meg Toya nevű vendéglőjét Lotaringiában. Az ifjú chef nagy szerelmese a halételeknek, s ezekhez az alapanyagot közvetlenül helyi halászoktól szerzi be. A pikkelyesek mellé a vidék adta zöldségeket használ, köztük a spárgát és a vízi tormát. Mindezeket szívesen kombinálja különböző szezonális gyümölcsöket, figyelve arra, hogy az ételek textúrája harmonizáljon. A főzés iránti szenvedélyét családjától örökölte, így maradtak rá a tradicionális savanyítási receptek is. Fűszerek terén a hagyományos ízek mellett szeret olykor ázsiai alkotóelemekkel is dolgozni. Avantgárd organikus konyhájában a világ minden részéről megfordulnak a szakácsok: jelenleg belga, koreai és egy japán szakács segíti munkájában. A március 29-30. között debütáló chefet a La Perle Noire-ban Heiszler Olivér chef fogja segíteni.

A vacsora ára 25.900.- Ft személyenként, mely ár tartalmazza a vacsora alatt felszolgált ásványvizet és a badacsonyi Laposa Borbirtok borsorát. Az est folyamán a következő borok lesznek kóstolhatók:

  • Friss 2016 Olaszrizling
  • KőKövön 2015 Furmint
  • Selection Juhfark 2015
  • Apukám Világa 2015 Olaszrizling
  • Zeus 2015

Asztalfoglalás és további információ: www.globalistakonyha.com

Tags: , , , , ,

Comments are closed.