A Tokaji Borlovagrend immár ötödik alkalommal kínálja Tokaj-Hegyalja legjobb termelőinek különleges, és teljesen egyedi borait egy nem mindennapi licit keretében.

Az idei Nagy Tokaji Borárverést április 22-én, szombaton tartják Tokaj történelmi belvárosában, ahol majd vakkóstoló keretében lehet ismerkedni a licitre kerülő tételekkel. A kóstolónak ez a formája rendszerint hozzá tartozik az efféle árverésekhez, hiszen a kalapács alá kerülő tételek magas értéket képviselnek, ezért fontos, hogy az érdeklődőknek lehetőségük nyíljék a letesztelésükre még a licit előtt. Az árverésre 16 nagyszerű termelő, összesen 20 olyan különleges tételt nevezett be, amelyek kereskedelmi forgalomba nem kerülnek, és minőségüket szakmai kóstolóbizottság garantálja. A borok listája licitárakkal és becsértékekkel elérhető a Tokaji Borlovagrend honlapján.

Számos izgalmas 2016-os fiatal tételt találunk a borok között. Remek savszerkezet, élénk, lendületes karakter jellemzi őket, és a terroir jelleg kimondottan erősen érezhető java részükben. Az édes borok is komoly mennyiségben szerepelnek idén a listában, a legnagyobb érdeklődés vélhetően az árverésre először édes bort ajánló Szepsy István 2011-es aszúja iránt fog jelentkezni.

További információ: www.tokajiborlovagrend.hu