A VinCE Budapest Wine Show keretében tavaly került sor először a Wine Star borász-tehetségkutatóversenyre, amely a világon egyedülálló módon a  zenei tehetségkutatókhoz hasonlóan a fiatal borászoknak nyújt bemutatkozási lehetőséget.

Március 18-án, a VinCE Budapest 100 fős workshoptermében 13.30–15.00 között 8 fiatal borász mutatkozik be, egyenként 8 perc alatt, hogy meggyőzze a zsűrit – az ő borát meg kell venni!

A versenyre fiatal, kezdő borászok jelentkezését várjuk, de jöhet a pincészet képviseletében más is, nem kell a borásznak személyesen beszélnie. Szinkrontolmács lesz, tehát magyar nyelven kell előadni.

A versenyzők egy bort is bemutatnak, amelyből kérjük, 6 palackot juttassanak el szerkesztőségünkbe legkésőbb március 14-ig.

Címünk: Hamu és Gyémánt Kft., 1016 Budapest, Lisznyai u. 38.

Miért éri meg jelentkezni?

  1. A versenyző napi belépőt kap a VinCE szombati napjára (16 000 Ft értékben)
  2. A győztes 3 db VinCE Magazin megjelenést kap: egy borászinterjút 2/1 oldal terjedelemben, illetve 2 program- vagy borajánlót 1/3 méretben.
  3. Az első három helyezett értékes borcsomagot kap a helyszínen.
  4. A zsűriben helyet foglal Fred Chou és Weeber Gyula a tajvani Chi Fu International borimportáló cég képviseletében, akik a tavalyi győztestől ezidáig már két raklap bort vásároltak.
  5. A zsűriben helyet foglal Kat Morse, a svájci kézműves borokat forgalmazó Me Wine Academy igazgatója.
  6. A zsűriben helyet foglal Herczeg Ágnes borszakértő, oktató, szerző és Master of Wine Intézet hallgató.
  7. A zsűriben helyet foglal Csetvei Krisztina, az ország egyik legkreatívabb borásza.
  8. A zsűriban helyet foglal Dalma Király spanyol bormaketingszakértő, aki az Egyesült Királyságban és Kanadában is folytatott tanulmányokat.
  9. A zsűriban helyet foglal Horkay András, az OBB elnöke.
  10. A műsorvezető a zenei szerkesztő DJ Nesta lesz, aki páratlan ízlésével ugyancsak segíthet a kezdő borászoknak.

Hogyan készüljön fel a versenyző?

Érdemes megtervezni a mondanivalót, hogy mindenképpen lendületes és izgalmas legyen, és hogy ne maradjon ki lényeges információ. Mesélje el a pincészet sztoriját, meséljen magáról és természetesen a kóstolt borról. A bor kitöltését a VinCE felszolgálói végzik. Ppt vagy keynote vetítésére van lehetőség, mikrofont biztosítunk.

Jelentkezés: nemeth.agnes@vincemagazin.hu; +36-20-479-5393

Jelentkezéskor kérjük, adja meg nevét, pincészetét, borvidékét, a kóstolandó bor nevét, szőlőfajtáját és évjáratát, illetve azt is, hogy kapott e hordós érlelést a bor (a sorrend miatt).

Jelentkezési határidő: március 9.