Itt a tavasz, itt a márciusi VinCE Magazin, címlapján a rajnai rizling tesztünkön legjobban teljesítő tételekkel.

Janek Schumann Master of Wine is végigkóstolta velünk a Magyarországon kapható rajnaikból álló sort, amelyek közül a muzslai Bott Frigyes bora VinCE-díjas lett. Tesztszekciónkban ugyancsak érdemes figyelmet szentelni a lyoni Les Apothicaires étteremnek, mely szintén kiérdemelte a ritkán kiosztott legmagasabb értékelést, az 5 csillagot. Beszélgettünk D. Tóth Krisztával a bor szeretetéről, és az Olaszrizling Szerintük rendezvény kérdésfelvetései nyomán megvizsgáltuk a Balaton északi partján fekvő szőlőterületek helyzetét, melyek manapság igencsak fogyatkozóban vannak.

Ízelítő a lapszám tartalmából:

Aprócska ikon – A legkisebb spanyol borvidéken jártunk

Újdonságok – Franciaországból érkezett a hónap bora

Duchemin étterembe megy – Kritikusunk 5 csillagot osztott ki – egyetlen étteremnek

A rizling szíve hazahúz – Itthon kapható rajnai rizlingeket teszteltünk

Borkurzus: Óperencián innen és túl… – Rajnai rizlingek a nagyvilágban

Egy bordeaux-i vakáció hatásai – Janek Schumann MW-vel beszélgettünk

Közös palackba zárt hungarikumok – Bemutatkozik az Unicum Riserva

„Eger a magyar Burgundia” – A chardonnay és a pinot noir hazája

Svédek a rómaiak nyomában – Rendhagyó pincelátogatás Badacsonyban

Ó , hiszen ez egy magyar bor! – Interjú Caroline Gilby MW-vel

Szeretettel Szekszárdról – A Schieber Pincészet újdonságai

Védett növény: a szőlő – Harc a balatoni szőlőkért

Hiteles önkéntes – Beszélgetés D. Tóth Krisztával borszerelemről

„Szeretem a határokat feszegetni” – Interjú Kiss Eliza miniszteri biztossal

Borászportré: Bencze István – Programozó matematikus és borász

A VinCE Magazin márciusi száma 10-étől megtalálható az újságos standokon.