Már nyílnak a parkban a kerti virágok, már zöldell a nyárfa…, vagyis eljött az ideje, hogy megnézzük, melyik rozét érdemes az asztalunkra tenni. 98 tételt kóstoltunk 3 csapatnyi szakértővel, és ezek közül 78-at ajánlunk is az áprilisi lapszámunkban! Igaz, néhány már a színével elcsábított, és ha utána sem okozott csalódást, akkor nehezen álltunk ellen neki. Most következzen egy kis ízelítő belőlük, három remek ár-érték arányú tételt mutatunk be.

ETYEKI KÚRIA ROSÉ – ETYEKI KÚRIA, ETYEK–BUDA, 2016

Pontszám: 16,22 pont
Típus: száraz rozébor
Leírás: elegáns, halvány babarózsaszín bor. Tiszta, kicsit illatos, üde és friss, nagyon gyümölcsös, tetszeni akaró, cseresznyés illatú rozé. Könnyed, jó ivású, laza szerkezetű, jó savú és jó egyensúlyban lévő, igazán tavaszi hangulatú tétel.
Fajta: pinot noir, kékfrankos
Ára: 1750 Ft
Kapható: Bortársaság

ÖRÖM SZEKSZÁRDI ROZÉ CUVÉE – ESZTERBAUER BORÁSZAT, SZEKSZÁRD, 2016

Pontszám: 16,20 pont
Típus: száraz rozébor
Leírás: Elegáns szín, barackvirág és bíbor keveréke. Friss piros gyümölcsöket idéző, jó intenzitású, tiszta, behízelgő illat.Könnyed, laza szerkezetű, jó arányú és jó ivású, finom rozé telt, hosszan megmaradó ízekkel. Önmagában és ételekhez is jó választás.
Fajta: kékfrankos, merlot, pinot noir, kadarka
Ára: 1400 Ft
Kapható: Tesco, Interspar, Auchan, BorPont, Ezerjó, www.eszterbauer-bor.hu

NYITÁNY ROZÉ – CSERNYIK PINCE, MÁTRA, 2016

Pontszám: 16,15 pont
Típus: száraz rozébor
Leírás: Világos narancsos bíborszín; tiszta, közepesen intenzív, tutti-fruttis illat, friss és üde sok-sok gyümölccsel. Ízében is tiszta, harmonikus, jó beltartalmú és jó arányokkal bíró bor pici szénsavval, málnás, ribizlis ízekkel. Csábítóan finom.
Fajta: kékfrankos
Ára: 1400–1500 Ft
Kapható: Borfalu, Gólyás Borház, Radovin, Tarján Borház, Vinoar

A nagy rozétesztünk további eredményeit a jövő héten megjelenő VinCE Magazinban közöljük.