VinCE Magazin

Lássa rózsaszínben a világot, itt az áprilisi VinCE!Megjelent a VinCE Magazin áprilisi száma a már hagyományosnak számító tavaszi nagy rozétesztünkkel. 98, a rózsa számtalan árnyalatában játszó bort teszteltünk 3 csapatnyi szakértővel, és a kóstolt tételek közül 78-at az asztalra – és a poharakba – is jó szívvel ajánlunk.

De ha már rozé, nem álltunk meg a tesztnél: Elizabeth Gabay MW a provence-i rozék egyediségért folyó fejlődéséről írt nekünk cikket, Horkay András a rozébor készítésébe nyújt mélyebb bepillantást, és bemutatja a hazai, illetve külföldi sajátosságokat, míg Nagy Sebestyén kendőzetlenül véleményezi a rozédivatot, a fröccsé való lealacsonyodást és a rozé itthoni lehetőségeit.

Profi, mint mindig – természetesen ott voltunk a ProWeinon, hiszen a profi szervezés, a kedves és figyelmes vendéglátás, a folyamatos innováció a borokon túl is elég lenne, hogy Düsseldorfba csábítson.

A szakma szolgálatában – a ProWein előtt még megrendeztük a VinCE Budapest Wine Show-t, ahol három napig minden a szakma körül forgott: kiállítóink, vendégeink, neves előadóink és az izgalmas kurzusok reméljük, mindenki megelégedettségére szolgáltak. Mi mindenesetre fáradtan, de boldogan zártuk a három napot. Exkluzív beszámolónkat keresse a magazinban!

Egy tökéletes nap margójára – néhány külföldi vendégünk a VinCE Budapest után még egy villányi szakmai túrára is velünk tartott, és a csapat tagjai rendkívüli érdeklődést mutattak a magyar táj, kultúra és persze az őshonos szőlőfajták iránt.

Kadarkarajongó a legfelsőbb körökben – a VinCE Budapesten kifaggattuk Demetri Walters MW-t a presztízsborok természetéről, és persze nem állhattuk meg, hogy ne kérdezzük meg a véleményét a magyar borokról. Gondolta volna, hogy az egyik legtekintélyesebb angol borkereskedőház munkatársára a kadarka gyakorolt mély benyomást?

Duchemin helyett – mivel rengeteg impulzus ért minket, Duchemin-t ebben a hónapban szabadságra küldtük, és magunk látogattunk meg izgalmas budapesti éttermeket: terítékre került a Tanti, a St. Andrea Wine & Gourmet Bar, az Émile Étterem, a Tigris Étterem és Borbár, a Búsuló Juhász és a Pesti Vigadó Étterem is.

A többi tartalomért keresse az áprilisi VinCE Magazint az újságárusoknál!

Tags: , , , ,

Comments are closed.