VinCE Magazin

Tekintsen bele a májusi VinCE Magazinba!Május 13-ig még várnunk kell, hogy kézbe vehessük a VinCE legújabb számát, azonban már most betekintést engedünk a tartalmába. A májusi magazinból kiderül, érdemes-e portugiesert inni, készíteni, és hogy egyáltalán hol a helye ennek a fajtának. A pannon lejtőkről azonban ki-, illetve betekintünk exkluzív francia borszentélyekbe is, és persze körülnézünk a gasztronómia egyéb köreiben.

Rejtett tartalék – ez alkalommal a portugieserek kerültek terítékre a VinCE szokásos tesztjén. Szakértőink töltögettek és kóstoltak, majd megállapították, hogy az értő kezek között kinccsé is válhat, ám nem olyan nehéz elrontani sem. A hazai – főképp villányi – lejtőkre termett kékszőlő azonban megérdemel némi bizalmat, hiszen a tételek között két VinCE-díjat kiérdemlő bor is felbukkant.

A magam útját jártam – nemcsak a portugieser nyomába eredtünk, hanem Koncz Zsuzsa kalandozásaira is kíváncsiak voltunk. A művésznőt, akinek sem szépségén, sem népszerűségén nem fog az idő, interjúnkban dalokról és borokról faggattuk.

Egy hét a titkok birodalmában – meg sem álltunk Bordeaux-ig, ahol volt főszerkesztőnket az en primeur hét keretében fogadták. Mivel Ági a borok mellett a meséléshez is kiválóan ért, most exkluzív és kalandos betekintést nyerhetünk ebbe az izgalmas üzleti világba, ahol a savakon és tanninokon csak a szakértők és a puritánság tesz túl.

Ebéd a kastélyban – bejutottunk egy igazi borszentélybe is, a Chateau Margaux-ban maga a rettenthetetlen úrnő fogadott minket, aki – nagy megkönnyebbülésünkre – Tokaj igaz barátja, így magángyűjteményében impozáns válogatás található a hegyaljai magyar borokból is. De vajon mit kóstolt a szűk körű vendégsereg?

Duchemin étterembe megy – az áprilisi szabadságolás után Duchemin-t ismét szolgálatba helyeztük. Szakértőnk ezúttal a Hercegprímás utcai olasz Gustolatóban tette tiszteletét. Aki kíváncsi, mit tud egy szinte csak olaszul beszélő pincér, és mitől paradicsomszínű a szépialeves, lapozza fel a VinCE májusi számát.

A pék, akinek malaca van – a Panificio il Basilico péksége olasz neve ellenére a fiatal magyar tehetség, Szabadfi Szabolcs műhelye. Persze az olasz szál nem véletlen, hiszen Szabolcsra tanulmányai során Itália volt a legnagyobb hatással. Inspiráló sikertörténetén túl a magazinban most recepteket is megoszt az ínyenc nagyközönséggel.

Hős-Nagy Henrik – ha már tehetségről van szó: ez alkalommal egy fiatal kísérletezőt mutatunk be a Borászportrénkban. Henrik Máltáról tért vissza hazánkba, hogy Tokaj-Hegyalján találja meg álmai munkáját. „Nem akarok divatos borász lenni” – vallja, de lehet, hogy nem ússza meg, ha sokan olvassák el a róla szóló cikket.

Mindez korántsem minden, további izgalmas témákért érdemes fellapozni a májusi VinCE Magazint!

Tags: , , , ,

Comments are closed.