Szürkemarha, rackajuh, házi bivaly és gyöngytyúk: más finomságok mellett ők képviselik június 24-25-én a Hortobágy értékeit, ami az idei debreceni fesztivál tematikáját adja.

Fotó: Debrecziner Gourmet Facebook-oldala

Mert nem árt a saját szemünkkel látni, hogy a vidék ízei megérnek egy kisebb utazást és néhány órát. Főleg, hogy nemcsak húsokkal, hanem kézműves sörökkel és persze minőségi borokkal is várja látogatóit a Debrecziner Gourmet, ahol többségében környékbeli éttermek vonulnak majd föl. Itt lesz a DiVino, a Bortársaság, Stay, a kézműves söröző és a Törley, hogy senki ne szomjazzon egy falat mangalica mellett, de belekóstolhatunk a nyíregyházi Óperencián innen, a Pesti Burger és Bár, a debreceni Kis Padlizsán, a Hortobágyi Csárda, az Első Mádi Borház és Bisztró, és persze a társrendező Ikon Debrecen étterem főztjébe is. A műsorvezetést Jókuti András, a Bocuse d’Or ceremóniamestere, illetve Bernáth József, a Séf vállalta magára.

A jegyvásárlók között értékes nyereményeket sorsolnak ki, a fődíj pedig az egyik főtámogató, a Wizz Air jóvoltából egy két főre szóló retúr repülőjegy a világhírű borvidék központjába, Bourdeaux-ba.

További információ: www.debreczinergourmet.hu