VinCE Magazin

VinCE a strandra, hajóra, nyugágybaA júliusi VinCE Magazin még a szerkesztőség és az újságos standok között félúton jár, de mi már előzetesen is belelapozhatunk a friss, papírillatú újságba. Ha már nyár, akkor kicsit kalandoztunk, s a sauvignon blanc nyomába eredtünk, de elnéztünk Bordeaux-ba és a Rhône környékére is. Kedves Olvasóink, fogadják szeretettel a legnyáriasabb lapszámunkat!

A vadóc fehér – Az egyetlen aromatikus világfajta itthon is rendkívül népszerű, természetesen Franciaországban honos, viszont az újvilág, főleg Új-Zéland repítette az eddigi legnagyobb magasságokba. Vágott fű, csalán, vagy egres és trópusi gyümölcsök – kiderül, mit tudnak a hazai és az újvilági palackok.

Kincsek minden kanyarulatban – Amikor a borszakértő végre saját szemével is láthatja a híres borvidéket. A Rhône mentén utazgatunk, ikonikus borászatok és rendhagyó szőlőtőkék között kalandozva.

Superfoodok kéznyújtásnyira – Néha érdemes a lábunk elé nézni, mert a tápanyagban gazdag élelmiszerek gyakran a szemünk előtt teremnek, de mi mindig jobban hiszünk a távoliban és ismeretlenben. Hogyan győzi le a lenmag a chia magot, és mi mindenre jó a kakukkfű? Erdőn-mezőn gyűjtögető cikkünkből ez is kiderül.

A lelked színezi a bort – Rákóczi Ferenccel, az ismert rádiós műsorvezetővel Szekszárdig utaztunk, hogy megismertessük vele a LAJVER Birtok borait. Feri ilyen tájban a rozét részesíti előnyben, de azért egy bikavérrel is a kedvére lehetett tenni.

Oz Clarke, a brit borvilág varázslója – És ha már keverjük a szakmákat, kifaggattunk egy multitálentumot, az egyik legismertebb brit borszakírót is. Vajon honnan ismeri a hárslevelűt és a kéknyelűt, és miért kerüli az öltönyt? A varázslóval készült interjúból ez is kiderül.

Összefogás és bországimázs – Ebben a számban érzékenyebb húrokat is pendítünk: miért van marakodás a borásztársadalomban? Nem lehetne összefogni, és együtt valami erőset alkotni? Van remény arra, hogy félre tudjuk tenni a korábbi ellentéteket a közös cél érdekében?

Borászportré – Már csak azért is reménykedünk a pozitívabb jövőben, mert egyre több tehetséges, fiatal borászt tudunk bemutatni. Ilyen Kvassay Levente is, a Kvassay Pincészet vezetője, aki ugyan a foci felé indult, de végül a szőlő mellett kötött ki. Levente tiszteletben tartja édesapja munkáját, de ezzel együtt is el tudott indulni a saját útján.

VinAgora Melléklet – És végezetül, de korántsem utolsó sorban, egy teljes mellékletet szenteltünk a VinAgora Nemzetközi borversenynek. Bemutatjuk az érmeseket, benézünk a bírálás kulisszái mögé, végigkövetjük a versenyző tételek útját.  Izgalmas, informatív, érdemes átbogarászni.

A VinCE Magazin új száma július 7-étől kapható az újságárusoknál.

Tags: , , , ,

Comments are closed.