Vannak borok, melyeket iszogatva a fellegekben érezzük magunkat, de mi van akkor, ha ténylegesen a fellegekben vagyunk, amikor megkóstoljuk őket? A választ akkor kapjuk meg, ha magunk próbáljuk ki – erre buzdít bennünket azok a légitársaságok, melyek csúcsborokat is tartanak kínálatukban. Legutóbb például az Emirates jelentette be, hogy a következő hónapokban olyan tételekkel bővíti exkluzív italkínálatát, mint az 1963-as évjáratú Graham’s Colheita Port, a 2009-es Dom Pérignon, vagy a 2008-as Moët & Chandon Grand Vintage.

Fotó: www.drinksfeed.com

Az exkluzív borokat az Emirates a világ legelismertebb borászataival együttműködésben szerzi be. A fedélzeti kínálat a következő tételekkel bővült:

1963-as Graham’s Colheita Port

A teljes Emirates-flotta First osztályán 2017 októberéig érhető el a kizárólag a légitársaság fedélzetén kínált észak-portugáliai borkülönlegesség, az 1963-as évjáratú Graham’s Colheita Port.

A huszadik század legjobbjának tartott évjáratában érlelt bor öt különböző ültetvény, köztük a Douro-völgy egyik legnépszerűbb szőlőskertje, a Graham család tulajdonában álló Quinta dos Malvedos terméséből, hagyományosan lábbal taposva készült. A testes, édes, füstös aromájú 1963-as Colheita ízvilágának fő elemei a füge, a dió, a kávé és a karamellizált mogyoró, de fellelhetők benne a szárított datolya és a mazsola ízjegyei is.

2009-es Dom Pérignon Vintage

A korábban felszolgált 2005-ös és 2006-os évjáratú borok után októbertől az Emirates minden közepes- és hosszútávú járatának First osztályán elérhető lesz a 2009-es Dom Pérignon Vintage. A selymes, gyümölcsös bor egyetlen italban ötvözi a csonthéjas gyümölcsök, a guáva, a grapefriut, valamint a friss pirítós és a vanília ízjegyeit, a citromos briós és a nektarin aromájával vegyítve.

A Dubaji Nemzetközi Repülőtér lounge-ainak kínálatában pedig megjelent a 2008-as Moët & Chandon Grand Vintage.  Az Emirates és a Moët Hennessy több mint 25 évre visszanyúló partnersége révén a légitársaság Moët & Chandon Imperial pezsgőt kínál a dubaji Emirates First osztályú lounge-okban. A nagymúltú üzleti kapcsolat eredményeként limitált ideig kizárólag az Emirates három dubaji First osztályú lounge-ában lesz elérhető a 2008-as Moët & Chandon Grand Vintage. A hét évig érlelt pezsgő ízvilágában a hárs, a lonc és az akácvirágos jegyek mellett a bergamott és a mandarin árnyalataival, valamint egy csipetnyi ánizzsal és zöld paradicsommal találkozhatunk. Az ízélményt a fehér húsú őszibarack, a nektarin, a Mirabelle szilvák, a briós, a frangipán és a mandula aromája, valamint a vanília és egy leheletnyi fehér bors teszi teljessé.