VinCE Magazin

Láma, zsiráf, chardonnay: egyre népszerűbb a borszafariHa legtöbbünknek nem is jutott volna eszébe, nyilvánvalóan kiváló üzleti modell a szafari és a borkóstolás keresztezése. A kaliforniai Malibuban egy többgenerációs nagycsalád egyszerre üzemeltet borászatot és egzotikus állatfarmot, és úgy tűnik, nagyon is van igény a terepjárós, jaksimogatós dűlőtúrákra.

A családfő, a 72 éves Ron Semler 20 évvel ezelőtt ültette el első szőlőtőkéjét a malibui lejtőkön, úgy, hogy korábban a család nem is ivott bort, és nem értett sem a borászathoz, sem a szőlőtermesztéshez. Az avokádóültetvényük azonban egyik évben a durva fagy áldozatául esett, és úgy látták, hosszú távon bölcsebb lenne szőlővel foglalkozni. Mint a tanulóévek során kiderült, a terület ideális a szőlőtermesztéshez – mind a talaj, mind az időjárási viszonyok tekintetében. Ma már 32 hektáron terem a chardonnay, merlot, grenache, muskotály, viognier és fűszeres tramini, ráadásul 50 helyi, kisebb borászatnak is segítenek a szőlőtermesztésben.

A szafari ötlete a családfőtől származott, azonban gyermekei hamar elvetették az őrültségnek tűnő árukapcsolást. Ron egyik fia azonban, aki Washingtonban járt egyetemre, a szünidőre hazatérve meglátta a fantáziát a fiók mélyen heverő ötletben. Apja azt ajánlotta neki, hogy ha sikerre viszi a vállalkozást, akkor övé a fele tulajdoni hányad, a 20 éves Dakota pedig nemcsak beindította az új szolgáltatást, hanem a Malibu Wine Safari már akkora népszerűségnek örvend, hogy kínai terjeszkedésen is dolgoznak.  A farmon él a Másnaposok 3 sztárja, Stanley zsiráf, rajta kívül pedig vízibivalyok, lámák, emu, zebrák, kecskék, jak, tevék, mókusok és más négylábúak és szárnyasok. A túra kóstolással kezdődik, aztán elautóznak a vendégek a „szafarira”. Az állatokat meg lehet simogatni, és a vendégek megetethetik őket helyi répával is. A látogatók ezután ismét visszamennek a borászathoz, hogy folytassák a kóstolást, immár különleges élmények birtokában. Bár a program egyik lényege a borok élvezete, természetesen családi és 21 év alattiaknak (azaz kiskorúaknak) való túrákat is szerveznek – ezeken nyilván nagyobb szerepe van az állatoknak.

További információ: www.lasafaris.com

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.