VinCE Magazin

Lerántjuk a leplet az augusztusi lapszámunkról!Az augusztusi VinCE megteremtéséhez elmenekültünk a hőség elől a Mátrába, hogy végre helyben kóstoljuk az ott készült borokat. De ha már elindultunk, mentünk tovább is: ellátogattunk a Balatonra és Olaszországba, Pozsonyba és Neszmélyre – mert a nyár megkívánja, hogy utazzunk! Íme, szokásos betekintésünk a legfrissebb lapszámba!

Üdvözlet a borvilágból! – Megkértük állandó munkatársainkat, szerzőinket, hogy küldjenek nekünk képeslapot onnan, ahol a forró hónapokat töltik. Bár jártak Itáliában és északi szomszédunknál is, a Balaton még mindig erősen tartja a pozícióit – ami persze nem csoda, hiszen csodálatos borvidékek, dombok és a nagy víz egy helyen a legtöbb borkedvelő igényeit kielégíti.

A hírnéven innen – Bizony, még a legnagyobb borvidékek is névtelenül kezdték, és úgy tűnik, a kánon nem zárult le máig sem. Kik azok, akik egyre nagyobb eséllyel törhetnek be a piacra? Mi kell ahhoz, hogy egy feltörekvő területből elismert borvidék váljon? Lapozzon a 30. oldalra!

Hajrá, Mátra! – Színesek és illatosak. Talán kicsit túlzottan is? Kóstoltunk fehéret, feketét és tarkát… vagy vöröset és rozét? A lényeg, hogy lelkes, fiatal borászok lélekkel teli, lassan letisztuló borait teszteltük, és bár az út nem rövid, de egyértelműen jó irányba halad a borvidék, ráadásul ismerik az összefogás erejét. Drukkoljunk nekik együtt!

A lélekgyógyító hegy – A Testről és lélekről ifjú főszereplője a Tornai Pincészetbe látogatott. Somló és Nyitra találkozása pedig olyan jól sikerült, hogy megszületett az idilli pillanat a somlói naplementében. Ehhez persze a friss, üde borok is nagyban hozzájárultak…

Magyar borok, angol ízlés – Fiona Beckett még a VinCE Budapesten kóstolt hazai fajtákat, majd párosított hozzájuk ételeket. Ötletei izgalmasak, bár a magyar ízlésvilágtól egyelőre kissé távol állnak. Ön szerint mi illik a juhfarkhoz, a hárslevelűhöz vagy a furminthoz? És vajon Fiona szerint?

Napfény és pezsgés a Balatonnál – Az északi parti összefogás mellett alakul a déli marketing is. Persze itt más, egyedi az irány: buborékok, pezsgés, savak – ez a déli part erőssége. Közös arculat, közös munka, egységes jövőkép születik, így érdemes odafigyelni a „másik” partra is.

Húsevő zöldségrajongó – az ízHUSZÁR és a Szabadtűz kreatív, s lelkes szerzője ugyan húsimádó, most mégis szuper zöldséges receptekkel lepte meg a VinCE olvasóit. Ki gondolta volna, hogy a görögdinnyét grillezni is lehet? És hogy a puliszkából készülhet pizza is? Nyári receptek azoknak, akik szívesen kísérleteznek.

Borászportré: Takács-Barta Anna – Van, akinek a borászat pihenés: otthon ugyanis két kisgyerek rohangál. Anna Nagygombosról, a lelkiismeret-furdalásról, export rozékról és mindenféléről mesélt nekünk, mi pedig irigyeljük azért, amit választott és amit véghez visz, ahol él és amit épp megteremt. Fiatal, sikeres és anyuka – mi kell még?

A VinCE Magazin augusztusi számát 11-étől keresse az újságárusoknál!

Tags: , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Elektromos töltőállomás a szőlőben | VinCE Magazin - 2017/08/23

    […] Borbély Alexandra színésznővel látogatást tett a Tornai Pincészetnél. Beszámolónk az aktuális lapszámunkban […]