VinCE Magazin

Naponta többször is italozik II. ErzsébetTudvalévő, hogy II. Erzsébet brit királynő nem veti meg a finom falatokat és italokat: a közelmúltban kiderült, például, hogy a 91 éves uralkodó mindennap eszik egy szeletet a kedvenc tortájából, amit a saját chefje készít el neki – vélhetően a királyi napirendhez nem árt tűrni a monotonitást. Ezen kívül arra is fény derült, hogy egy átlagos napon négy adag alkoholos italt fogyaszt el.

Fotó: Daily Star

Az elsőt, a gin és Dubonnet (édes, ízesített aperitif némi kininnel) keverékét citromkarikával és sok jéggel ebéd előtt fogyasztja el az uralkodó – nyilván ideális étvágygerjesztő italként. Miután már jobban esik az étel, jöhet a következő pohár: a száraz Gin Martini arról tesz tanúbizonyságot, hogy a királynő kedveli a gin alapú koktélokat. Ebéd végeztével – vélhetően egészségének megőrzése érdekében – egy pohár bor és egy darab csoki kerül az asztalra. Így tehát II. Erzsébet az első három italát az ebéd elejétől a végéig osztja be.

Az utolsó, negyedik pohár ideje lefekvés előtt érkezik el: ilyenkor pezsgővel búcsúztatja a napot a királynő. Ebből is kitűnik, hogy a kalóriák és a cukor különösebben nem aggasztják az uralkodót, nyilván ennél nagyobb problémák terhét cipeli a vállán.

Forrás: Vanity Fair

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.