VinCE Magazin

Nemcsak pohárba való a rozé, már parfümként is viselhetjük!Társadalmilag nem éppen elfogadott, ha árad az emberből a borszag, parfüm formában azonban remélhetőleg más hatást kelt a rozé illata. Egy amerikai parfümfejlesztő ugyanis úgy gondolta, a borkedvelők örömmel fogadnák, ha végre két pohár között is élvezhetnék a kedvenc italukat idéző illatot.

Fotó: www.kellyandjones.com

Igaz, kóstolón nem ajánlott parfümöt viselni, Kelly Jones „illatsommelier” azonban azt vallja, ha a borok illatát viseljük, összetettebb érzékelési élményben lesz részünk. A rozéparfüm többek között rózsaszín ribizli, nyírfa, osmanthus vagy illatcserje és provence-i fűszerkeverék illatát árasztja, de ha valaki nem rozépárti, az is talál kedvére való borparfümöt a márka kínálatában. A fehérborok kedvelői választhatnak a pino grigio, a chardonnay és a rizling közül, a vörös rajongói pedig merlot és cabernetvariációk között válogathatnak.

Már csak az a kérdés, hogy a VinCE e havi rózsaszín főszereplői, a rozépezsgők milyen formában kerülhetnének be a kollekcióba…

A VinCE Magazin augusztusi számát keresse az újságárusoknál!

Tags: , , , ,

Comments are closed.