Augusztus 9-én startol Európa egyik legnívósabb fesztiválja, az idén 25. alkalommal megrendezett Sziget. A szervezők minden évben olyan világsztárokat hoznak el nekünk, akiknek köszönhetően felejthetetlenné válik az egy hétig tartó parti.

Fotó: Csudai Sándor

Idén sem lesz ez másképp, rögtön elsőként érkezik az egyik legnagyobb dobás, ugyanis P!nk nyitja a Szigetet. Persze a fantasztikus énekesnőn kívül, még rengeteg híres előadó teszi tiszteletét országunkban, többek között: PJ Harvey, a Hurts, a Kasabian, a Major Lazer, a Leningrad és a Bad Religion.

A sok zenei program mellett számos egyéb, rendkívül izgalmas produkcióval várnak minket, például a Cirque du Sziget színpadán. A programhelyszín már bemutatkozásakor magasra tette a lécet, azóta is minden alkalommal nagyszerű hazai és nemzetközi újcirkuszi produkciókat állít színpadra.

A Nagy Utcaszínház egy szenzációs, országokat átölelő és világraszóló utcaszínházpremierrel indul augusztus 9-én, a Sziget mínusz egyedik napján. Az idei évben a Nagy Utcaszínház egy különleges, kifejezetten a Szigetre készült műsorral kedveskedik a látogatóknak. Két ország kiváló művészei, a francia Collectif Arbuste és az argentin-spanyol Aerial Jockey Strada tagjai dolgoznak azon, hogy egy rendkívül látványos és emlékezetes előadással kápráztassák el a látogatókat minden este két alkalommal az A38 melletti réten.

Szintén a mínusz egyedik napon kerül megrendezésre a „Somló Cirqsz”, melynek keretében életművének legmarkánsabb darabjait csokorba kötve, egy nagyszabású koncerttel emlékeznek meg barátok, kollégák, pályatársak a tavaly elhunyt Somló Tamásról, aki most töltené be 70. életévét.

Egy biztos, a Szigeten nem megfelelő programot találni nehéz, hanem sokkal inkább a rendelkezésekre állóak közül választani. A teljes programtábla itt érhető el.

További információ: www.sziget.hu/fesztival