Mire asszociálunk, ha elhangzik az a szó, hogy strandbüfé? A legtöbbünk szeme előtt önkéntelenül is sajtos-tejfölös lángosok, kakaós palacsinták, sült krumplik és jégkásák fognak lebegni… És épp ezt szeretné megváltoztatni a Balatoni Kör, akik minden évben meghirdetik nagy kék vizünknél az Év Strandétele versenyt, amelynek célja, hogy helyi alapanyagokból készült minőségi ételeket lehessen fogyasztani a strandokon (is). 

Fotó: WeLoveBalaton

Idén ismét a tavalyi győztes állhatott fel a dobogó tetejére, a mezőny azonban jóval erősebb volt – ami jelzi, hogy egyre több a minőségi, élvezetes, igazán balatoni fogás a parti bódékban. Bezerics Dániel Pulled Pontya egy különleges, és minden alkotóelemében kiváló balatoni alapanyagokra épülő strandétel:  bagelbe, pontosabban vajas körkiflibe töltött ponty hasaalja ordával, bébispenóttal és fokhagymakompóttal. A „szendvics” specialitása a keszthelyi és balatonboglári Palettában, valamint az idén indult Pavilon fonyódi strandbüfében kapható – ha esetleg személyesen is letesztelnénk.